Milanon EICMA-messut ovat mp-alan suurin tapahtuma, joten on ymmärrettävää että BMW säästi sinnekin uutta julkistettavaa sen kotimarkkinoilla Kölnissä tässä kuussa pidettyjen Intermot-messujen lisäksi. Kölnissä BMW julkisti mm. kaksi uutta R nineT-mallia, Puren ja Racerin sekä päivitykset  S 1000 RR, S 1000 R ja S 1000 XR sporttinelikkoihin. Lisäksi K1600:lle tehtiin kasvojen kohotus.

Nyt luvassa on neljä päivitystä, joista kaksi osuu seikkailupyöräpuolelle. Jo aiemmin on vakoiltu G310GS-malli, joten se lienee toinen niistä. Pikku-Gessu on suunnattu nuoremmalle käyttäjäkunnalle, ja se on nähtävä G310-sarjan laajennuksena.

R 1200 GS?

Suurimmat paineet BMW:llä lienevät kuitenkin R 1200 GS:n päivittämiseksi. Se on tavallaan se adventure-genren malli, johon kaikkia muita verrataan. Kilpailu alkaa olla sen verran kovaa, kun kaikilla itseään kunnioittavilla valmistajilla on jo olemassa oma adventure-mallistonsa, että BMW:n on tehtävä jotain pysyäkseen muitten rinnalla.

Vähin, mitä voi odottaa on moottorin muuttuminen Euro 4 -kelpoiseksi. Tuleeko bokserimoottoriin samalla lisää tehoa ja vääntöä, jää nähtäväksi. Malli kuitenkin on ollut jo ainakin pari vuotta BMW:n myydyin, joten sen merkitys brändille on suuri. Toisaalta kovin suuria yllätyksiä ison Gessun kannattajakunta ei todennäköisesti halua nähdä, joten BMW on vähän samanlaisen haasteen edessä kuin Harley-Davidson: miten tehdä entistä parempi ja houkuttelevampi pyörämalli ilman, että mikään näennäisesti muuttuu? Joten todennäköisesti pyörän ulkonäköön puututaan varsin vähän.

BMW K 1600 B bagger vm 2017.

BMW K 1600 B bagger vm 2017.

R nineT Lac Rose

Onko kolmas malli BMW R nineT:hen perustuva Lac Rose -konseptiin pohjautuva versio? Sitä BMW väläytti kesäkuussa Ranskan Biarritzissä Wheels & Waves -festivaaleilla. Pyörän ulkonäkö perustuu vanhaan Paris-Dakar-ralliin käytettyyn versioon, joten se voisi yhtä hyvin olla adventure-päivitys.

Touring-malli?

Asphalt & Rubber veikkaa BMW:n lupaamaksi luksustouring-malliksi 400-kuutioista skootteria, mikä tuntuu vähän kaukaa haetulta, eikä meilläkään ole sen parempaa arvausta tarjota. Kun K1600:een tehtiin jo kasvoleikkaus ja pyörästä julkistettiin myös Bagger-versio, niin voi tietysti olla, että siitä esitellään myös entistä täydellisempi loistomatkasohvamalli.

Parin viikon kuluttua olemme paljon viisaampia.

Lue myös nämä:

BMW:ltä taas uusi konsepti: Lac Rose - täynnään Paris-Dakar-tuulia

BMW:ltä kasvojenkohotusversio 6-sylinterisestä K 1600-mallista

BMW lisäsi virtaa S 1000 RR, S 1000 R ja S 1000 XR sporttinelikkoihin

BMW:ltä kaksi uutta R nineT-mallia: Pure ja Racer

Tulihan se sieltä: BMW:ltä hännäkäs bagger