Vuonna 2005 sähköisten mallien osuus oli 22 % moottoripyörien maailmanlaajuisesta myynnistä. Niiden osuus kasvoi 35 prosenttiin vuonna 2015, kun sähköisten kaksipyöräisten käyttö Kiinassa kasvoi voimakkaasti.

Myös kehittyneissä maissa - erityisesti Saksassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa - sähkömoottoripyörien myynti kasvoi nopeasti vuosina 2010-2015.

Polttomoottoreilla varustettujen moottoripyörien kasvun ennustetaan olevan 5,5 % vuotta kohti vuoteen 2020 asti. Kasvua on erityisesti teollistuvissa maissa. Kun henkilökohtaiset tulot kasvavat 2015-2020, yhä useammilla kotitalouksilla on varaa moottoripyöriin. Erityisesti Myanmarissa, Filippiineillä, Pakistanissa ja Indonesiassa kasvu on voimakasta.

Parantuvat markkinaolosuhteet USA:ssa, Länsi-Euroopassa, Japanissa ja muilla kypsillä markkinoilla jouduttavat kasvua niinikään. Samoin markkinat toipuvat Brasiliassa, Indonesiassa, Italiassa, Espanjassa ja Thaimaassa.

Henkilökohtaisten tulojen kasvu merkitsee myös sitä, että keskisuurten ja suurikuutioisten moottoripyörien kysyntä kasvaa nopeammin kuin muiden polttomoottorilla varustettujen pyörien erityisesti Pohjois-Amerikassa, Länsi-Euroopassa ja muilla kypsillä markkinoilla.

Sähköiset kaksipyöräiset

Maailmanlaajuisen sähköpyörien, -skoottereiden, -moottoripyörien ja -mopojen myynnin sen sijaan ennustetaan olevan tasaista vuosina 2015-2020, koska kysyntä Kiinassa pienenee. Kiina on sähköisten mallien suurin markkina. Sen merkitys on niin suuri, että kun kysyntä siellä pienenee, ennustetaan, että sähköisten mallien markkinaosuus globaalisti pienenee vuotta 2020 kohti.

Kiinan ulkopuolella sähköisten mallien kysyntä kasvaa kaksinuomeroisin luvuin vuotta 2020 kohti. Kehittyneissä maissa sähköiset polkupyörät syövät markkinaosuuksia perinteisiltä polkupyöriltä nopeasti. Tutkimuksesta kertoi Ride Apart, ja Freedonian sivuille pääset tästä.

Tutkimuksessa selvitettiin kysyntä historialliseen dataan perustuen vuosilta 2005, 2010 ja 2015 sekä ennusteet maapohjaisesti tuotannon ja kysynnän osalta. Polttomoottorisista pyöristä tutkimukseen otettiin mukaan kaikenkokoisilla moottoreilla varustetut skootterit, mopedit, 100-kuutioiset ja pienemmät, 101- 249-kuutioiset sekä sitä suuremmat moottoripyörät.  

Sähköisistä malleista tutkimuksessa mukana olivat sähköpolkupyörät, -skootterit, -moottoripyörät ja -mopot. Sähköajoneuvojen suuri skaala selittää myös niiden suuren osuuden.