Jääspeedwayn MM-kilpailu saatiin jälleen Ylitorniolle. FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme), kansainvälinen moottoriliitto, on myöntänyt jälleen MM-jääspeedwaykisan järjestettäväksi Suomen moottoriliitolle / OMK:lle eli Oulun moottorikerholle.

Ensimmäiset MM-kilpailut Ylitorniolla järjestettiin tammikuun alussa 2016  Kilpailun järjestämisestä vastasi, niin kuin tulevanakin vuonna, OMK yhdessä ylitorniolaisten urheiluseurojen kanssa. Ylitornion kunnan satsaukset puitteiden luomiseksi ko. tapahtumalle on huomioitu kansainvälisessä moottoriurheilun keskusliitossa.

Vuonna 2015 Ylitornion kunta päätti Ainiovaaran hiihtostadionin (FIS-luokiteltu) remontoimisesta ja alueen parantamisesta mm. moottoriurheiluun sopivaksi. Investoinnilla stadion saatiin monimuotoisempaan käyttöön ja siten paremmat mahdollisuudet suunnitella ja järjestää hiihdon ohella muitakin tapahtumia Ainiovaarassa.

Ylitornion Reväsjärvellä on ajettu jääspeedwaytä jo usean vuoden ajan SML:n harjoitusleirien muodossa. Jääspeedway on tullut tutuksi seudun asukkaille ja kuntapäättäjille. Viime vuoden jääspedwayn harjoitusleiri oli ensimmäisen kerran FIM:n virallinen kansainvälinen leiritys. Kaukaisimmat urheilijat ovat saapuneet Australiasta ja Andorrasta.

Tulevan MM-kisan status nousi edellisestä

Tammikuun 2016 kilpailussa ajettiin paikoista ja pääsystä MM-semifinaaliin, jossa vastaavasti ajettiin pääsystä MM-gp-sarjaan. Tulevassa kilpailussa la 7.1.2017 Ylitorniolla ajetaan suoraan paikoista MM-gp-sarjassa.

Kilpailu tulee olemaan edellistä kiihkeämpi panosten koventuessa, uskotaan Oulun Moottorikerho ry:n lähettämässä tiedotteessa.