Yhdysvalloissa Motorcycle Industry Councilin julkaisemassa tiedonannossa todetaan, että naispuolisten moottoripyöränomistajien määrä oli vuoden 2009 10,5 prosentista noussut 12,5 prosenttiin vuonna 2013.

Suomesta vastaavia lukuja ei taida olla tiedossa, mutta näppituntumalta kehityksen voisi kuvitella olevan samansuuntaisen.

– Enemmän kuin koskaan naiset tarvitsevat tavan katkaista stressikierteen heidän kiireisestä ja menevästä elämäntavastaan, naisille suunnatun mp-sivuston, WomanRodersNow.comin perustaja ja toimittaja Genevieve Schmitt toteaa.

– Lukijani kertovat, että moottoripyörällä ajaminen tekee ihmeitä heidän sielulleen, sillä oleminen ja ajaminen vapaalla tiellä lataa heidän henkisiä akkujaan ja auttaa heitä selkiytymään ja löytämään mielenrauhan.

– Olen kiireinen kiinteistövälittäjä eräillä maan halutuimmista alueista Scottsdalessa Arizonassa, 56-vuotias Jan Kane kertoo. – Moottoripyöräily on minun tapani rentoutua kiireisestä elämästäni. Tuntiessani tuulen kasvoillani ja mennessäni ulos luontoon päättymättömille teille pystyn hidastamaan ja priorisoimaan ja fokusoimaan siihen, mikä on todella tärkeää. Ajaminen on minulle parempi stressin purkamisen keino kuin päivä kylpylässä.

– Tuntuu epäintuitiiviselta ajatella, että moottoripyörällä ajamisella olisi niin suuria henkisiä etuja, Scmitt pohtii. – Mutta puhu kenen tahansa naiskuljettajan kanssa ja hän on samaa mieltä siitä, että ajaminen on paljon suurempi tasapainon tuoja elämään kuin mitenkään pystyisi kuvittelemaan.