Kansanedustaja Timo Heinonen kannustaa hallitusta pohtimaan suunnitellun moottoripyöräveron mielekkyyttä, sillä hän pitää tavoitetta 50 miljoonasta eurosta moottoripyörien osalta mahdottomana. Vero käytännössä lopettaisi myös uusien pyörien myynnin ja laskisi näin muitakin verotuottoja.

– Ymmärrän hyvin maamme taloudellisen vaikean tilanteen ja sen, että veroillakin täytyy tuloja lisätä. Moottoripyörävero ei tule kuitenkaan lisäämään verotuloja vaan jopa laskemaan niitä muun muassa myynnin sakatessa, Heinonen toteaa ja peräänkuuluttaa korvaavia keinoja verotulojen täyttämiseksi, kertoo Talouselämä verkkosivuillaan.

Heinosen vaihtoehto veron korvaamiseksi on se, että moottoripyörien kauppaa tulisi helpottaa. Hänen mielestään kannattaisi kokeilla moottoripyörien verotuksen keventämistä ja hakea sitä kautta lisää myyntiä ja lisää verotuloja.

– Suunniteltu vero on kouluesimerkki huonossa siitä miten veronkiristys tai uusi vero ei yksinkertaisesti lisää verotuloja. Moottoripyörille suunnitellun veron on arvioitu vähentävän alalta työtä yli 300 hengeltä ja myös vähentävän entisestään uusien pyörien myyntiä ja pyörien käyttöäkin ja tätä kautta pienenee niin alv-verotuotot kuin polttoaineverotuototkin, Heinonen toteaa.