LähiTapiolan järjestämässä äänestyksessä voittanut 112 Suomi -sovellus sai 6659 ääntä, mikä on yli puolet kaikista äänestyksessä annetuista äänistä.

Valinta tehtiin yleisöäänten ja autoilun asiantuntijaraadin yhteistuloksena, ja voittaja julkistettiin Auto2016-tapahtumassa perjantaina 18.11. Hätäkeskuslaitoksen ja Digia Finlandin 112 Suomi -sovelluksen valinnassa painoi erityisesti se, että sovelluksella voi olla kriittinen merkitys avun nopeaan saamiseen esimerkiksi kolaripaikalle, kun tarkka sijainti ei muuten ole tiedossa. Sovellus tarkentaa henkilön olinpaikan parhaimmillaan jopa kymmenien metrien säteellä.

Toiseksi eniten ääniä saivat erilaiset digitaaliset hirvivaroitusjärjestelmät. Liikkuvan poliisin perinneyhdistyksen ehdotus kameravalvontatolppien näkyvyyden lisäämisestä sai 1506 ääntä. Lisäksi tuli peräti 492 avointa ehdotusta erilaisiksi liikenneturvallisuusteoiksi. Avoimessa listassa oli muun muassa runsaasti ehdotuksia suojateiden näkyvyyden ja valaistuksen parantamiseksi, heijastinliivien käytön ja liikenteen asennekasvatuksen lisäämiseksi.

Ilmainen Suomi 112 -sovellus on ladattavissa ainakin iOS- ja Android-puhelimille, Windows-versio on vähintään tuloillaan. 

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Lataa 112-sovellus puhelimeesi niin hädässä paikannut välittömästi