Laajennettu turvallisuus ja enemmän infotainmentiä eli informaatiota moottoroitujen kaksiyöräisten kuljettajille, oli Boschin menestyskaavio  CES 2017 Innovaatiopalkintoja jaettaessa.

Marraskuun 10. päivänä kisan tuomarit myönsivät merkin järjestelmille kolme palkintoa. Boschin kuljettajan informaatiojärjestelmä, joka korvaa traditionaalisen mittaristoklusterin näytöllä, teki vaikutuksen tuomareihin kahdesti. Se voitti ja sai kunniamaininnan ajoneuvoon sisäänrakennettujen audio / video- sekä ajoneuvojen älykkyys -kategoriassa. 

Lisäksi pieniä moottoripyöriä ja skoottereita varten rakennettu yhdistetty / kytketty turvaratkaisu sai puolestaan kunniamaininnan ajoneuvojen älykkyys -kategoriassa.

– Sen edistyneillä liitettävyys- / yhdistettävyysominaisuuksilla Bosch tekee moottoripyöräilyn turvallisemmaksi ja mukavammaksi, totesi Robert Bosch GmbH:n auto- ja multimediadivisioonan johtaja Robert Bosch.

Infotainmenttia moottoripyörän näytössä

Kuljettajan informaatiojärjestelmä, joka tunnetaan integroituna liitettävyys- / yhdistettävyysklusterina, yhdistää kaikki moottoripyörän laiteinformaation yhdelle näytölle, ja mahdollistaa kuljettajille heidän matkapuhelimensa käytön. Etuna on se, että järjestelmä automaattisesti mukauttaa näytön kunkinhetkiseen käytön vaatimusten mukaan.

Se tarkoittaa sitä, että kuljettajalle näytetään ainoastaan se informaatio, minkä hän sillä tietyllä hetkellä tarvitsee. Tämä puolestaan vähentää häiriötekijöitä, ja siten parantaa turvallisuutta. Siten esimerkiksi kovissa nopeuksissa kaikki muu näyttöinformaatio paitsi nopeuden osoitin ja varoitukset kytketään vähitellen pois päältä. Näyttö on helppo lukea kaikissa sääolosuhteissa. Jopa suorassa auringonvalossa värit ovat näyttävät ja kontrasti erittäin korkea. Pimeässäkään näyttö ei häikäise kuljettajaa. Se toimii vakuuttavasti jopa ankarimmissa sääolosuhteissa kuten sateessa ja raekuuroissa.

Riippumatta siitä, haluaako käyttäjä vaihtaa musiikkikappaletta tai vastata puheluun, niin kaikkia älypuhelimen päätoimintoja on mahdollista käyttää ohjaustangon kaukosäätimellä ajon aikana tarvitsematta käsitellä laitetta suoraan. Normaalin kerran tehdyn paritusoperaation jälkeen järjestelmä kytkeytyy välittömästi Bluetoothin kautta älypuhelimeen ja kypärän kuulokkeisiin.

Laajennettu turvallisuus säästä elämiä

Yhdistetty turvaratkaisu, joka tunnetaan nimellä "Lean connectivity unit" (kevyt / hoikka kytkettävyysyksikkö) yhdistää älypuhelimen pieniin moottoripyöriin tai skoottereihin Bluetoothin kautta. Tuote kehitettiin Intiassa, ja sen takana on kirkas fokus siitä, mitä Aasian - Tyynenmeren maiden motoristit tarvitsevat niiltä. Lukkiutumattomat jarrujärjestelmät, kuten ABS, ovat vielä harvinaisuuksia siellä. Sen vuoksi kuolleisuus tieliikenneonnettomuuksissa on nousussa.

Onnettomuusanalyysit sekä Indonesiassa ja Thaimaassa, ova esimerkiksi kertoneet, että 21 000 moottoripyöräilijää kuolee vuosittain näissä maissa joka vuosi. Intia tekee tämän vuoksi ABS:stä pakollisen kaikkiin uusiin moottoripyöriin vuoden 2018 alusta lähtien. Se on yksi ensimmäisistä teollistuvista maista, joka ottaa tämän askelen.

Lean Connectivity unitin pääkomponentit ovat ohjaustankoon sijoitettu kaukosäädin, laatikko, jonka avulla saadaan yhteys älypuhelimeen sekä sovellus. Jos kuljettaja on pudonnut moottoripyörän tai skootterin kyydistä, sovellus lähettää automaattisesti tekstiviestin, joka sisältää koordinaatit onnettomuuspaikasta.

Tilanteissa, joissa kuljettaja tuntee olonsa turvattomaksi, ohjaustangon kaukosäätimellä voidaan lähettää hätäpuhelu. Myös tässä tapauksessa ennalta määrätty kontakti hälyytetään tekstiviestillä. 

Lean connetivity -yksikön avulla voidaan myös avata ajoneuvo lukituksesta matkapuhelimen avulla. Käyttämällä oikeaa sovellusta, omistaja voi myös jakaa "avaimen" muillekin perheenjäsenilleen, jos he käyttävät samaa ajoneuvoa.

The CES Innovation Awardseja sponsoroi  Consumer Technology Association (CTA), ja se palkitsee parhaita tuotteita joka vuosi CESissä. Palkintoja jaetaan kaikkiaan 28 kategoriassa, kerrotaan Boschin tiedotteessa.