Yrityksen perustaja on Jack Swan, joka opiskelee neljättä vuotta mekaniikkainsinööriksi. Hänen mielestään moottoripyöräilijät tarvitsevat kypäräratkaisun, jossa on sekä eteen- että taaksepäin kuvaava kamera sekä näiden videot tallentava järjestelmä.

Syynä on yksinkertaisesti moottoripyöräilijöiden haavoittuvuus ja turvattomuus teillä ja kaduilla.

– Moni yrittää vakuuttaa oman turvallisuutensa kiinnittämällä kameran kypäräänsä, mutta todellisuudessa se on turvallisuuden kannalta huono ratkaisu, koska kameran kiinnikkeet saattavat aiheuttaa ongelmia onnettomuustilanteissa kasvattaen niskan ja pään alueen vaurioitumisriskiä, Swan pohtii.

Iriksen takakamera.

Iriksen takakamera.

Iris Helmets hakee joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta 150 000 Australian dollarin summaa rahoittaakseen hanketta. Tähän mennessä se on saanut kasaan vasta 4590 dollaria. Onneksi hanketta on jäljellä vielä 22 päivää. Päättymispäivä on 22. joulukuuta.

Iris-kypärän kamerat kuvaavat Full HD -tarkkuudella (1080 p) ja 135° kuvakulmalla. Järjestelmä tukee  MicroSD-kortteja ja käyttää USB C:tä lataukseen.

Pelkät kamerat eivät näytä enää vakuuttavan joukkorahoittamisesta kiinnostuneita. Toisaalta kypärävalmistaja Skullyn keräämät muhkeat rahamassit ja yhtä komea konkurssi ovat kaikkien uuden teknologian kypäröistä kiinnostuneiden rahoittajien mielessä edelleen. Se saattaa tarkoittaa sitä, että hankkeen pitää rahaa kerätäkseen olla paljon uskottavampi ja rahoitettavan laitteen pidemmälle valmiiksi rakennettu, kuin mitä tässä nyt nähtävässä hankkeessa on toteutettu.

Lisätietoja kampanjan Kickstarter-sivulla. Sieltä löytyy myös kypärää esittelevä video.

Koostekuva.

Koostekuva.