Hän on suorituksensa jälkeen ensimmäinen sokea henkilö, joka koskaan on ajanut kilpaa moottoriurheilutapahtumassa.

Entinen australialainen GP-kuljettaja Kevin Magee toimii Ben Feltenin navigaattorina Bonnevillen vuoden 2017 vauhtiviikoilla, kun tämä yrittää rikkoa brittiläisen ennätyksenhaltijan Billy Baxterin ennätyksen 265,33 km/h. Magee ajaa Feltenin takana ja kertoo radion kautta tälle, mihin suuntaan ohjata, kun tämä vähitellen kasvattaa ajonopeutta.

– Kerron hänelle, pitääkö ajaa vasemmalle vai oikealle ja miten paljon pitää kääntää, Magee kertoi Morebikesille. – Ääneni toimii hänen silminään.

Magee uskoo onnistumiseen, sillä hän on jo koeajanut ennätyskokeessa käytettävän pyörän, Suzuki GSX 1300R Hayabusan ja päässyt kokeilumielessä 323,5 km/h nopeuteen.

Magee kertoi olleensa hämillään, kun kuuli ensi kerran Feltenin suunnitelmasta ajaa pyörällä, vaikka on sokea.

– Sokeutumisen pelko oli kasvuaikana suurimpia pelkojani, ja äitini koulutti vapaaehtoisesti sokeain koiria, joten ajattelin, että hänen kunniakseen voin auttaa tätä kaveria ajamaan. Olen iloinen, että vuosien kilpa-ajokokemukseni pääsee hyvään käyttöön eikä tule heitetyksi hukkaan.

Magee toimii Fox Sportsin kommentaattorina Australian tv:lle. Hän on osallistunut aikanaan 36 GP-kisaan ja voittanut Espanjan kisan vuonna 1988.

Elämä puhuttujen ohjeiden varassa

Felten puolestaan pohti, että vuorovaikutus, kommunikaatio on avain siihen, että hän kirjaimellisesti laskee elämänsä Mageen käsiin.

– Suurin asia on, että minun on pystyttävä luottamaan johonkuhun, kuten Keviniin, joka ajon aikana toimii silminäni. Ja koska se on juuri Kevin, olen hyvin luottavainen. Kun ajaa 250 km tunnissa, niin pyörä etenee noin 70 metriä sekunnissa, ja hänen kommunikointinsa on oltava äärettömän täsmällistä ja minun kyettävä vastaamaan tähän välittömästi.

– Jos teemme yhden virheen, niin se sekunti on se, joka erottaa meidät radalta sivuun ajamisen ja suoraan ajamisen välillä.

Felten on ajanut moottoripyörillä seitsenvuotiaasta, ja hänen suuri unelmansa oli tulla ammattikisakuskiksi. Haaveet kuitenkin kariutuivat, kun hänellä 16 ikäisenä diagnostisoitiin silmänpohjan rappeuma. 37 vuotiaana hän oli täysin sokea.

Tämä ei estänyt häntä jatkamasta urheilemista ja hän on napannut lukuisia mitaleita ja ennätyksiä nimiiinsä soutamisessa ja kriketissä.

– 42 vuotiaan tajusin kuitenkin, että kriketin peluu saa riittää, ja ajattelin, että 'mikä olikaan lapsuuden unelmani'? Se oli ajaa moottoripyörillä, ja nyt olen laittanut elinikäiset säästöni kiinni tähän hankkeeseen.

Felten yrittää uutta nopeusennätystä Lake Gairdnerin suolatasangon nopeusviikolla 2017 Etelä-Australiassa. Vauhtiviikot pidetään 27. helmikuuta - 3. maaliskuuta.