52-vuotias Roberto Bardella oli katselemassa nähtävyyksiä moottoripyörällään italialaisen ystävänsä kanssa, joka niin ikään oli matkassa moottoripyörällä. Heidän GPS-navigaattorinsa johti heidät favelaan, joksi köyhien asuinalueita Riossa kutsutaan.

Siellä ryhmä aseistettuja rosvoja avasi tulen heitä vastaan, ja pakotti heidät pois moottoripyöriensä selästä. Bardella kuoli ja hänen kumppaninsa vapautettiin.

Ampuminen Morro des Prazeresin slummissa on yksi osoitus siitä, että väkivalta Brasialian suurimmassa kaupungissa on palaamassa entiselle tasolleen senjälkeen, kun sitä vuosien ajan yritettiin suitsia ennen Riossa järjestettyjä jalkapallon MM-kisoja vuonna 2014 ja vuoden 2016 olympialaisia.

Meneillään oleva taloudellinen lama, kasvava työttömyys sekä tyhjiinpuristettu julkisen valvonnan budjetti ovat antaneet huumeorganisaatioille ja muille rikollisjärjestöille tilaa kasvaa ja ottaa uudelleen haltuunsa alueita monissa Rion osissa, jotka olivat poliisin kontrollissa aiemmin.

Asukkaat pelkäävät katuväkivallan kasvaessa, että Rio palaa samaan tilanteeseen, jossa se oli vuosikymmeniä sitten, jolloin kaupunki oli jaettu sotavyöhykkeisiin. Asiasta kertoi Reuters.