Iltalehti kertoi tänään isästä, jonka 13-vuotiaan pojan motocross-pyörän vakuutuksen hinta pomppasi Pop-vakuutuksessa yhdessä yössä 2900 eurosta vuodessa 27 810 euroon.

Poika aloitti motocross-harrastuksensa tänä syksynä, ja pojan isä selvitti vakuutusten hintaerot. Järkevimmältä vaikutti Pop-vakuutus, jossa vakuutuksen voi vuosivakuutuksen lisäksi ottaa vain silloin, kun lähtee ajamaan. Sen jälkeen vakuutus irtisanotaan ja avataan uudelleen seuraavan ajokerran koittaessa.

1.11. vakuutuksen hinta nousi pilviin, kymmenkertaiseksi. Isä ei ollut uskoa, vaan tarkasti asian yhtiöstä. Asiakaspalvelijakaan ei ollut uskoa hintaa, vaan oli joutunut tarkistamaan sen toiselta. Uusintasoitto toiselle virkailijalle piti tuloksen samana. 

Tarpeetonta lienee sanoa, että vakuutusyhtiö vaihtui.

Isä totesi, että ilmeisesti hommassa yritetään tappaa motocrossin harrastajien mahdollisuus harrastukseensa. Hinta on käsittämätön siihen verrattuna, että pyörä maksaa 4000 euroa.

Kyse on lakisääteisestä vakuutuksesta, joten hinnan pitäisi olla jotenkin järjellinen, että ihmisillä on varaa ottaa vakuutus ja ajaa.

Pop-vakuutus oli kommentoinut asiaa Iltalehdelle siten, että se on "muuttanut kilpakäytössä olevien ajoneuvojen vakuutusten hinnoittelua marraskuun alusta, jotta hinnat vastaisivat paremmin näihin ajoneuvoihin kohdistuvaa suurta henkilövahinkoriskiä".

Pop-vakuutuksen mielestä "asiakas maksaa vain murto-osan murto-osan kokonaisvuosihinnasta, jolloin mittarina on parempi käyttää päivähintaa vuosihinnan sijaan. Esimerkiksi, jos päivähinta on aiemmin ollut seitsemän euroa, se on nyt 70 euroa."