RAC on brittiläinen tiepalveluyritys, jolla on samantyyppinen palvelu autoilijoille ja motoristeille kuin Autoliitolla, jossa tien päälle rikkoutunut auto tai moottoripyörä tullaan joko paikan päällä laittamaan kuntoon tai sitten viedään se korjaamolle.

Joka tapauksessa 42-vuotias John Edwards oli ollut vuosimallin 2008 Triumph Tiger 1050:llaan matkassa Croydonissa marraskuun 22. päivänä, kun hänen pyöränsä oli rikkoutunut.

Edwards kertoi soittaneensa RAC:hen kello 13.30, josta hänelle kerrottiin, että pyörä ja mies noudettaisiin vasta kolmen ja puolen tunnin kuluttua. Puoli tuntia ennen määräaikaa RAC:sta soitettiin ja kerrottiin, että haku myöhästyy edelleen.

Kello 17. RAC:sta soitettiin ja neuvottiin Edwardsia ottamaan taksin kotiin, ja jättämään pyörän avaimet kätkettynä tien varteen. Edwards oli kertonut, että oli niin kylmissään pitkän odottelun vuoksi, ettei pystynyt jäämään. Hän ei ollut halunnut jättää pyörää avaimineen, mutta oli päätynyt siihen lopputulokseen, että muutakaan ei ollut tehtävissä.

Edwards oli jättänyt avaimet pyörän moottoriin kätkettynä ja lähtenyt. Kun RAC:n auto meni lopulta kello 21 paikalle, pyörä oli varastettu. Muutamaa päivää myöhemmin poliisi oli löytänyt pyörän Tooting Beg Commonista, ja sen kuntoa oli kuvattu lakonisesti sanoin "pahasti vahingoittunut". 

Tarinan mielenkiintoisin osa alkaa tästä, sillä Edwardsin vakuutusyhtiö oli kieltäytynyt maksamasta pyörän kärsimiä vaurioita, "koska avaimet oli jätetty pyörään". RAC kuitenkin oli päätynyt maksamaan Edwardsille tämän pyörän 750 punnan korjauskulut, Morebikes kertoo.

RAC:n mukaan "äärimmäiset sääolosuhteet olivat saaneet aikaan sen, että partiotiimimme oli pahasti myöhässä, jonka vuoksi olimme pakotettuja ottamaan ulkopuolisen palveluntarjoajan noutamaan pyörän. Olemme pyytäneet anteeksi Edwardsilta pahaa myöhästymistä ja palvelun tasoa ja korvaamme täysin hänen vahingoittuneen moottoripyöränsä korjauskulut hyvän tahdon eleenä."