Torquayn kaupungissa Australiassa Victorian osavaltiossa toimivalla postimies Cam McFarlanella on ollut tapana varustaa Honda moottoripyöränsä ikäänkuin porojen vetämäksi joulureeksi joka vuosi. Tänä vuonna Australian posti ei kuitenkaan osoittanut joulumieltä, vaan paljasti sisäiset hirviönsä ja määräsi hänet poistamaan koristelut pyörästään, koska ne olivat turvallisuusriski.

Paikalliset osoittautuivat kuitenkin postimiehen ja hänen koristelujensa ihailijoiksi ja aloittivat melkoisen kansanliikkeen Camin koristeluluvan palauttamiseksi. Suurin painoarvo taisi olla "Cam the Postie brings so much more than just the mail!" -Facebook-sivun perustamisella. Sivulla on yli tuhat tykkääjää, ja sen osallistujat ovat olleet varsin äreinä Australian Postille. 

Sivulla on mm. julkistettu se yksittäisen ihmisen valituskirje, jonka vuoksi Camilta kiellettiin pyörän koristelu. Aika kuvaava on myös valokuva "Mitä oikein tapahtuu? Cam-postimiehellä ei ole koristeita pyörässään. Miksi näin, Australian posti?". 

Mies, valjakko ja reki. Kuva Amber Potter / Facebook.

Mies, valjakko ja reki. Kuva Amber Potter / Facebook.

Camin kannattajat käärivät postilaatikkonsa tinapaperiin tai vastaavaan osoittamaan, että kannattavat postimies Camia.

Facebook-sivu ei ollut ehtinyt olla maailmalla kuin viikon, kun Australian posti pehmensi kantaansa ja myönsi Camille luvan edelleen koristella pyöränsä joulun kunniaksi. 

Australian postin edustaja kommentoi asiaa siten, että rohkaisi kaikkia ihmisiä jakamaan joulun henkeä, sekä heidän, jotka pukeutuvat joulupukiksi että heidän, jotka koristautuvat kiireestä kantapäähän. Samalla hän kuitenkin muistutti, että liikenneturvallisuus on tärkeää. 

– On hienoa, että postimies Cam jakaa joulun iloa Torquayssä, mutta haluamme, että hän ja muut tielläiikkujat ovat turvassa, joten varmistamme, etteivät hänen joulukoristeensa estä häntä näkemästä kunnolla tai että ne voisivat takertua jotenkin ajoa haittaavasti pyörään.

Asiasta kertoi The Stuff.

Cam McFarlane ei ole säästellyt vaivojaan pyörän koristelussa. Kuva Amber Potter / Facebook.

Cam McFarlane ei ole säästellyt vaivojaan pyörän koristelussa. Kuva Amber Potter / Facebook.