Rakkaudesta lajiin

Tuomo Seppänen on tehnyt ison työn toimittaessaan sivuvaunuratamoottoripyöräilyn tuoreista maailmanmestareista Pekka Päivärinnasta ja Kirsi Kainulaisesta. "Rakkaudesta lajiin, Pekka Päivärinnan ja Kirsi Kainulaisen tie maailmanmestareiksi"-kirjan. Oli positiivinen yllätys, että kirja on paljon muutakin kuin vain kuvakavalkadi maailmanmestareiden vaiheista. Kirja alkaa lyhyellä kuvauksella molempien tiestä moottoriurheilun pariin. Jos sivuvaunuratamoottoripyöräilyn historia on vähemmällä tuntemuksella, niin kirja antaa lyhyen oppimäärän täyttämään tätäkin aukkoa sivistyksessä.

Varsinaisesti kirja alkaa vuodesta 2013. Kirsi Kainulainen oli toiminut Pekka Päivärinnan teamissä mekaanikkona, mutta Belgian Zolderissa ajetussa IDM-sarjan osakilpailussa hän hyppäsikin purkkiorjan paikalle. Kyseinen osakilpailu jäi historiaan, sillä Kirsi Kainulaisesta tuli ensimmäinen nainen, joka voitti IDM-sarjan osakilpailun. Samaisena vuonna Pekka Päivärinta voittaa neljännen maailmanmestaruutensa pitkäaikaisen purkkiorjansa Adolf Hännin kanssa. Kuitenkin käy ilmi, että Hänni joutuu luopumaan yhtestyöstään Pekka Päivärinnan kanssa.

Vuosi vuodelta, kilpailu kilpailulta kirjassa seurataan Pekka Päivärinnan ja Kirsi Kainulaisen tietä kohti tämän vuoden maailmanmestaruuteen. Verta, hikeä ja kyyneleitä on näiden vuosien aikana vuodatettu paljon. Vaikka kirja päättyykin mestaruuden juhlintaan, niin jo nyt tiedetään että parin yhteinen kisataival jatkuu.

Kirjassa on hieno pala suomalaista ratamoottoripyöräilyn historiaa 137 sivun verran ja se puolustaa paikkaansa jokaisen motoristin kirjahyllyssä.

Kirja on Tuomo Seppäsen omakustanne ja sitä voi tiedustella häneltä suoraan, esimerkiksi Facebookin kautta.

Samoin Ulla Kuljun kalenteri.

Samoin Ulla Kuljun kalenteri.

Ulla Kuljun kannatuskalenteri

Toinen toimitukseen tullut kirje sisälsi menneen kauden varmaan yhden puhutuimmista ratamoottoripyöräilyn "supernaisen" Ulla Kuljun vuoden 2017 kannatuskalenterin. Kalenterin kuvat ovat radalta ja sen ulkopuolelta. Kuvista heijastuu hienosti Ulla Kuljun positiivinen energia.

Ostaessasi kalenterin tuet samalla KuljuRacing- teamin matkaa toukokuussa 2017 Ranskan Le Mansissa ajettavaan vammaisten ratamoottoripyöräilyn MM-kisamatkaa, jonne Ulla Kulju lähtee edustamaan Suomea maailman ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naiskuskina.

Kalenterin hinta on 20€/kpl + postituskulut. Toimitus luvataan samantien, joten kalenteri ehtii vielä hyvin ennen tammikuuta perille. Kalenterin voi tilata sähköpostiosoitteesta: ullakulju15@gmail.com