Kawasakin yhteistyökumppani seuraavan sukupolven moottoripyörän kehittämisessä on SoftBank. Ne kehittävät yhdessä moottoripyöriä, joiden keinoälyllä on persoonallisuus, ja sikäli (kulunut vertaus, mutta osuva) muistuttavat Ritari Ässän auton Kitt-tietokonetta.

Kawasakin ajatus moottoripyörien keinoälystä on, että persoonallisuuden lisäksi ne kasvaisivat yhdessä kuljettajan kanssa. Edetäkseen tässä ne hyödyntävät keinoälyn lisäksi ajoneuvojen välistä verkottumista ja muuta kommunikaatio- ja informaatioteknologiaa.

Oheisella videolla näkyy hyvin päätavoite: turvallisuus. Pyörän keinoäly pystyy arvioimaan, miten paljon hiljempaa kannattaa ajaa risteykseen, että ehtii mukaan vihreään aaltoon, tai ennakoimaan onko seuraavan talon takana olevasta risteyksestä tulossa ajoneuvoja. Samoin se opastaa kaarteissa, jos kuljettaja ajaa riskirajoilla.

Järjestelmä mahdollistaa myös kaistanvaihtotilanteissa liian lähellä olevista ajoneuvoista varoittamisen, jousituksen säädön ajon aikana puhekomennolla jne. Ensisijaiselta tuntuva viihdekäyttö on siis vain sivutuote jos sitäkään. Katso video.