Hovioikeus tuomitsi 39-vuotiaan Jouni Tapani Laineen törkeästä ryöstön yrityksestä. Tuomiota määrättäessä otettiin huomioon, että rikos tehtiin ehdonalaisen vapauden koeajalla, kertoo Helsingin Uutiset. Tuomioksi tuli neljän vuoden ja kuuden kuukauden pituinen ehdoton vankeusrangaistus, kun käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen ryöstön yrityksestä.

41-vuotiaalle Seppo Sakari Vaihojalle hovioikeus puolestaan tuomitsi törkeästä ryöstön yrityksestä kolme vuotta vankeutta. Käräjäoikeus oli tuominnut miehelle ryöstön yrityksestä kahden ja puolen vuoden vankeustuomion.

Hovissa  27-vuotiaan Joonas Mika Antero Simeliuksen tuomio koveni törkeästä ryöstön yrityksestä kolmeen vuoteen ja kahteen kuukauteen ehdotonta vankeutta. Käräjillä tuomio oli muun muassa ryöstön yrityksestä kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut autokauppariidan toisen osapuolen yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli ampuma-aserikoksesta ja yllytyksestä törkeään ryöstöön.

Laine ja Vaihoja olivat päätekijöitä muutama vuosi sitten Riihimäen ABC:llä tapahtuneessa ammuskelussa, jossa muun muassa yksi mies kuoli.