Mika Kankaanranta kertoo Facebook-sivullaan, että: "Vielä on yksi joululahja antamatta. Hyvä antaa vähästään, jne. Tämä uusi / käyttämätön mopo menee mp-veron isälle, Timo Soinille.Auttakaa ystävät, miten tämä kapistus saataisiin perille tarvitsevalle! Saa, ja pitää jakaa!"

"Tarvitsen apua lahjan saamiseksi oikeaan osoitteeseen. Tiedän, että tulee tarpeeseen ja pääsee hyvään kotiin" toteaa Kankaanranta edelleen.

Seurannut keskustelu onkin sitten kiintoisa. Pyörän kuljetus- ja toimitusapua luvataan välittömästi, joten asia tullee kuntoon jossain vaiheessa.

Kaverin kommentti sivustolta: "Harmi, ettei tuosta tarvitse maksaa sitä veroa…"

Ja Kankaanrannan vastaus: "No ei kait vapaaehtoisesta harrastuksesta kateusveroa kuulukaan maksaa", kertonee oleellisen asiasta.

Kankaanrannan Facebook-sivulle pääset tästä. Jos tunnet, että voit tarjota hänelle apuasi asian hoidossa, niin kannattaa vierailla sivulla ja kertoa asiasta. Seuraamme tilannetta.

Mika Kankaanranta: "Ehkä oma mopo poistaa Soinilta katkeruutta 

Onnistuimme tavoittamaan Mika Kankaanrannan ja tässä hänen kommenttejaan asiasta:

– Ensisijainen tavoitteeni on herättää keskustelua moottoripyöräverosta. Ainoa harrastukseni on aina ollut moottoripyörä ja moottoripyöräily eri muodoissaan. Itselläni on kymmenkunta pyörää, joilla kaikilla ajan kesällä joillakin enemmän, jollakin vähemmän. Vero tappaa koko ajatuksen. 

– En voi kuin lopettaa harrastuksen. Olen valmis maksamaan sen 6 euroa per pyörä aina kun poistan jonkin pyörän liikennekäytöstä ajaakseni toisella, samoin maksan vakuutukset ajopäiviltä kustakin pyörästä. Kokovuotinen moottoripyörävero on sellainen isku, joka pakottaa lopettamaan. Siihen jää ajaminen, rakentelu sekä huoltaminen.

– Vero ei ole raskas sellaiselle, jolla on yksi ainoa moottoripyörä, mutta meille, joita niitä on enemmän, vero on iso taloudellinen rasite. 

– Ilmeisesti Soinilla ei ole ollut mopoa pienenä, josta on jäänyt jonkinlainen katkeruus. Ehkä tämä, että lahjoitan hänelle oman mopon, poistaa sitä.

Mika yrittää Facebook-postauksensa avulla saada apua sen verran, että saisi toimitettua mopon Soinille Hämeenkyröstä Helsinkiin. Pyörä on kiinalainen kopio minimotopyörästä. 

– En enää edes muista sen merkkiä. Se on ollut lähinnä koristeena, joten luovutan sen tähän tarkoitukseen mielelläni, Kankaanranta päättää.

Edit 27.12. klo 11.01: Lisätty Kankaanrannan haastattelu.