Tilastokeskuksen mukaan loppukesän ja alkusyksyn mittaan tehtiin peräti 260 % enemmän liikenteestä poistoja kuin vuotta aiemmin. Kesä- ja syyskuun välisenä aikana kannasta katosi liikenteestä 10 % koko Suomen moottoripyöräkannasta, eli 26 727 pyörää, kertoi Ilta-Sanomat

Kyseessä lienee normaalin vakuutussuunnittelun lisäksi tuleva 150 euron moottoripyörävero. Arvatenkin kato on loppuvuodesta kiihtynyt, kun hallitus on tuonut esityksensä lausuntokierrokselle. Vero koskee, mikäli Sipilän hallituksen esitys menee sellaisenaan läpi, kaikkia 1.5. liikennekäytössä olevia moottoripyöriä.

Pyöriä on myös poistettu rekisteristä normaalia enemmän. Rekisteristä poisto kiihtyi samalla, kun alettiin käydä keskustelua verosta ja sen vaikutuksista.

Liikennekäytöstä poisto kesken verokauden ei auta poistamaan veroa, vaan se maksetaan, mikäli pyörä on jakson aikana liikennekäytössä. Jos pyörä on poistettu liikennekäytöstä ennen verokauden alkua, veroa ei tarvitse maksaa. Taas, jos pyörä otetaan käyttöön, siitä maksetaan vero vuodeksi eteenpäin.