Tuloksena ESA:n ja Dainesen T&K-keskuksen yhteistyöstä on asu, joka on tarkoitettu puettavaksi kansainvälisen avaruusaseman sisällä. SkinSuit kuormittaa astronautin kehoa päästä jalkoihin päin. Tarkoituksena on matkia painovoiman vaikutusta maan pinnalla, mutta tällä kertaa painottomassa ympäristössä. SkinSuitin tarkoitus on estää selkärangan venymistä avaruudessa ja tuottaa suuria määriä vertikaalista kuormitusta mukavuudesta ja helposta liikkumisesta tinkimättä.

Puku on täysin italialaisen asuvalmistajan Dainesen käsialaa, ja se vaatii yli 150 mittauksen tekoa astronautin kehosta.

Dainese on tunnettu italialainen moottoripyörä- ja moottoriurheiluasujen valmistaja. Erityisen tunnetuksi se on viime vuosina tullut D-air-konseptistaan: se on puku, jonka toiminta on samantyyppistä kuin autojen turvatyynyjen. Onnettomuustilanteessa puvun turvatyynyt täyttyvät ja suojaavat kuljettaa vahingoilta. 

Dainese esitteli myös viime marraskuussa Mars-matkan käyttöön suunnittelemansa BioSuitin. Se on ensimmäinen avaruuspuku, joka on suunniteltu noin vuonna 2030 tuolle punaiselle planeetalle suuntautuvalle matkalle. Sen tavoitteena on luoda välttämätöntä mekaanista painetta astronautin keholle mukavuudesta ja liikkuvuudesta tinkimättä.

Dainese SkinSuit, lähikuva.

Dainese SkinSuit, lähikuva.

Dainese SkinSuit.

Dainese SkinSuit.

Dainese BioSuit.

Dainese BioSuit.

Dainese BioSuit.

Dainese BioSuit.