ICE-kortin täyttäminen palvelun internet-sivustolla on nopeaa, ilmaista eikä myöskään vaadi rekisteröitymistä. Sivustolla oleva tietolomake vain yksinkertaisesti täytetään ja tulostetaan. Palveluntarjoaja lupaa, ettei tietojasi tallenneta eikä myöskään luovuteta muille osapuolille.

Mikä ICE?

In case of emergency (ICE) on tunniste, jonka avulla voidaan löytää hätätilanteeseen joutuneen henkilön kännykän puhelinluettelosta sen henkilön tiedot, jolle hätätapauksesta on ilmoitettava. ICE-tunnisteen kehitti englantilainen sairaankuljettaja Bob Brotchie toukokuussa 2005. Hän alkoi levittää tietoa tunnisteesta.

Lontoon pommi-iskujen tapahduttua 7. heinäkuuta 2005 tunniste nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun pelastushenkilöstö etsi uhrien puhelimista omaisten numeroita juuri ICE-tunnisteella. ICE on levinnyt tehokkaasti ympäri Eurooppaa. Myös Pohjois-Amerikassa tiedotetaan tunnisteesta.

Yhteys lähiomaiseen on hätätapauksessa erityisen tärkeää, jos tällä lähiomaisella on hallussaan hätätilanteeseen joutuneen hoitamisen kannalta tärkeää tietoa. Tällaista tietoa voi olla esimerkiksi tieto sairauksista ja niiden lääkityksestä. ICE:n voi kukin laatia itse omaan kännykkäänsä. Suositeltu käyttötapa on lisätä lähiomaisen yhteystietojen yhteyteen aakkostavan nimitiedon eteen kirjaimet ICE.

Kortti lompakossasi - yhteys omaisiin nopeasti 

Kännykkäkäytäntö ei nykyisin enää toimi, sillä älypuhelimet ovat useimmiten lukittuna, eikä pelastushenkilökunta pääse lukemaan puhelinluetteloa. Mutta lähes kaikilla on mukanaan lompakko. Sieltä löytyy pankkikortti tai ajokortti, joista selviää henkilön nimi. Mutta se ei aina riitä. Joten miksemme laittaisi lompakkoon tarvittavat tiedot, jotka auttaisivat pelastajia tekemään oikeat päätökset? ICE-kortin avulla yhteys omaisiin saadaan nopeasti. Jos kärsit verenhukasta, niin kortista selviää tarvittava veriryhmä. Hoitohenkilökunta ei anna vääriä lääkkeitä, jos kortista selviävät allergiat tai muut olennaisesti terveyteen vaikuttavat asiat.

Tulosta itsellesi ICE-kortti

Ihmisillä on erilaiset käsialat, eikä niistä välttämättä saa nopeasti selkoa. Siksi on hyvä, että kortista löytyy selkeä teksti. Sivustolla pystyy täyttämään lomakkeen, josta saat PDF-tiedoston. Tulostettuasi sen, voit leikata siitä suomenkielisen ja englanninkielisen kortin lompakkoosi. Tulosteen voi myös päällystää vaikka kontaktimuovilla, jolloin se kestää lomakossasi vuosikausia nuhraantumatta.

Palvelun tarjoaa Dima Media.

Oletko pohtinut elinten luovuttamista kuolemasi jälkeen? Jos asia kiinnostaa, niin tutustu aiheeseen www.kyllaelinluovutukselle.fi-sivuilla ja hanki itsellesi elinluovutuskortti.