Vuoden 2015 Dakar-ralli starttaa matkaan 4. tammikuuta ja päättyy saman kuukauden 17. päivä. Luvassa on mielettömiä maisemia, sekä karuimpia mahdollisia olosuhteita mitä tällainen offroad-kisa voi ikinä tarjota. Näin ainakin väittää kilpailun sivusto. Kisaa on myös uusittu siten, että kilapilijat voivat pitää lepopäiviä omassa rymissään, mikä pitää kilpailun mielenkiintoa yllä pidempään.

Tämän jutun aloituskuvana on tulevan reitin kartta. Mikäli haluatte yksityiskohtaisempaa tietoa, voitte käydä Dakar-rallin kotisivuilla tai siirtyä suoraan hieman isompaan pdf-karttaan.

Viime kolmen vuoden aikana Dakarin reitillä on ollut monia maratonpitkiä osuuksia mönkijöillä ja moottoripyörillä kilpaileville osallistujille. Kisan osanottajat eivät voi pyytää apua omalta tukitiimiltään kahtena kilpailupäivänä. Eristettynä alueelle, johon ainoastaan kuljettajilla on pääsy, heidän on itse hoidettava kaikki huolto- ja korjaustoimet, joita tarvitaan seuraavan päivän kisaa varten. Tämä edellyttää tietysti hyvää strategista suunnittelua sekä tarvittavien osien ja työkalujen mukana raahaamista.

Vuoden 2015 rallissa näiden maraton-osuuksien säännöt laajennetaan koskemaan myös autojen ja kuorma-autojen miehistöjä.

Dakar-rallin pituus ensi vuonna on noin 8850 kilometriä. 

Lähtö- ja maalialiueena toimivalla Buenos Airesin suurkaupunkialueella asuu miltei viisitoista miljoonaa ihmistä, ja se on muodostunut koko Etelä-Amerikan taloudelliseksi ja kulttuuriseksi keskipisteeksi.