Tämän päivän ilmoitus ei vaikuta Polariksen muihin toimintayksikköihin, kerrotaan yrityksen tiedotteessa.

- Tämä oli erittäin vaikea päätös minulle, tiimilleni ja Polariksen johtoryhmälle, kertoi Polaris Industriesin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Scott Wine. – Viimeisen 18 vuoden aikana olemme investoineet paitsi resursseihin, mutta myös sydämellä ja tunteella Victory Motorcyclesin brändin hyväksi, ja olemme erittäin ylpeitä siitä, mitä tiimimme on saavuttanut. Perustamisestaan lähtien tiimimme ovat suunnitelleet ja tuottaneet miltei 60 Victoryn mallia ja olemme voittaneet 25 teollisuuden palkintoa. Se kokemus, tieto, infrastruktuuri ja osaaminen, mitä olemme rakentaneet noiden 18 vuoden aikana, antoi meille luottamusta hankkia ja kehittää Indian Motorcycle brändiä, joten haluan ilmaista kiitollisuuteni jokaiselle, joka on ollut tekemisissä Victory Motorcyclesin kanssa ja juhlistaa heidän osallistumistaan.

Monet tekijät vaikuttivat tämän päivän tiedottamiseen, Polaris painottaa.

– Victory on kamppaillut saavuttaakseen riittävän markkinaosuuden, joka tarvitaan merkin menestymiseen ja säilymiseen voitollisena. Haastavien moottoripyörämarkkinoiden kilpailupaineet ovat kasvattaneet brändin vastatuulta. Kun otetaan huomioon merkittävät lisäinvestoinnit, mitä tarvittaisiin, jotta Victory voisi esitellä uusia globaaleja mallistoja, jotka vastaisivat kuluttajien muuttuviin tarpeisiin, sekä kun ottaa huomioon Indian Motorcyclen vahvan menestyksen ja kasvupotentiaalin, päätös kaventaa Polariksen energian ja investointien fokusta oli selkeä tehdä, Wine toteaa.

– Tämä päätös parantaa Polariksen voitollisuutta sekä globaalia moottoripyöräbusinestamme sekä parantaa kilpailuasetelmaamme alalla, Wine uskoo. Valmistaja suunnittelee lisäävänsä Indianin ja Slingshotin resursseja.

Victoryn brändin sulkeminen antaa Polarikselle mahdollisuuksia vähentää operatiivisia kulujaan. Yritys kertoi, että se säilyttää Indianin tuotannon Spirit Lakessa ja Slingshotin tuotannon Huntsvillessa.

Victoryn lopettamisesta ja alasajamisesta aiheutuvat kulut otetaan täysimääräisesti huomioon vuoden 2017 tilinpäätöksessä.