Lajin pariin on jälleen myös hakeutunut mukavasti uusia harrastajia, jotka on otettu mukaan avosylin hienon lajin pariin. Junioreille on tarjolla oma rata ja nuoria kuljettajalupauksia onkin ahkeroinut ajoharjoittelun parissa runsaasti.

Seinäjoen Kyrkösjärven jääradan vastuuhenkilö ja pitkäaikainen ratamestari Janne Rantala on tyytyväinen kauden aikaiseen aloitukseen vaikka lämpimien kelien vuoksi joitakin harjoitusvapaitakin viikonloppujen päiviä kauteen aina muodostuu.

– Harvinaista on, että marraskuun puolessa välissä päästiin aloittamaan harjoittelu radalla jossa on penkat, ja ajamaan porukalla harjoituslähtöjä täydestä lähtörivistä, arvioi Rantala.

Poikkeuksetta harjoituksissa on nähty myös 11-vuotias Ossi Rantala, joka 150-kuutioisella jääratapyörällään pitää lujilla montaa isomman pyörän kuljettajaa puolentoista kilometrin radalla, jossa keskituntinopeus kipuaa kovimmillaan sataan kilometriin tunnissa sekä huippunopeus nopeimmilla pyörillä yli 150 km/h:n. Isä-Jannen SM-mitalien metsästyksen jatkumista motivoi 2017-vuosimallin Honda CRF450R, jonka jääratakelpoisuutta on testattu ahkerasti.

Jääradan SM-sarja avataan Seinäjoen Kyrkösjärven radalla lauantaina 11.2.2017, jonne kokoontuu Suomen parhaimmisto kisaamaan seitsemässä luokassa SM-, Suomen Cup- sekä nousupisteistä. Lisäksi jos osallistujamäärä sallii, järjestetään C80-luokan kilpailu nuorille lupauksille. Tuplalähdöt sekä kuljettajien esiintyminen useammassakin luokassa tuovat takuuvarmasti mielenkiintoista seurattavaa vauhdin ystäville.