12 000 punnan eli 14 500 euron arvoinen Ducati on BikeTrac-nimisen ajoneuvojen jäljittämiseen erikoistuneen yrityksen kauimmas seurattu yksittäinen varkaustapaus. Yrityksen julkistaman tiedon mukaan se pystyi yksityiskohtaisesti seuraamaan pyörän kuljetusta halki Euroopan pakettiauton tavaratilassa, josta se sitten päätyi Vilniukseen Liettuassa. 

Toimimalla yhteistyössä Interpolin kanssa BikeTrac onnistui jäljittämään pyörän ja lopulta varkaat pidätti Liettuan poliisi.

– Käytimme GPS-signaalia ja matkapuhelintukiasemia kolmiolaskennassa seurataksemme pyörn liikkeitä ympäri Eurooppaa, BikeTracin Bill Taylor kertoo onnellisesti päättyneestä jännitysnäytelmästä.

– Suurin vaikeus oli siinä, ettemme tienneet, missä kulkuneuvossa varastettua Ducatia vietiin, mutta joka tapauksessa onnistuimme jäljittämään singaalia kuudessa eri maassa.

– Heti alkuun BikeTracin järjestelmä onnistui löytämään varastetun pyörän signaalin läheltä Lontoota, mutta koska alue on tiheään asutettua, poliisi ei voinut myöntää meille etsimislupaa jäljitetyn radiosignaalin pohjalta. Jouduimme siis odottamaan kunnes lasti lähti jälleen liikkeelle, mutta onnettomuudeksi se ehti ylitää Englannin kanaalin ennenkuin poliisi saavutti sen.