Forbesin analyytikon mukaan Moottoripyörät, ATV:t ja Venemoottoripuoli muodostaa yli 15 % Honda Motors'in arvostuksesta. Niiden liikevaihto puolestaan on noin 14 % yrityksen koko liikevaihdosta. Honda innovoi vahvasti mp-puolella ja esitteli mm. itsestään pystyssä pysyvän moottoripyörän kuluttajaelektroniikkamessuilla tammikuussa Las Vegasissa. Tämä (Moto Riding Assist) teknologia varmistaa sen, että moottoripyörä voi liikkua itsestään ja vieläpä kaatumatta ilman kuljettajaa.

Sama teknologia voi myös tehdä moottoripyörällä ajamisesta turvallisempaa hitaasti etenevässä liikenteessä, koska pyörä ei kaadu. Forbesin mukaan Hondan osuus maailmanlaajuisista mp-markkinoista on noin 33 % ja osuus näyttää pysyvän vakaana lähitulevaisuudessa.

Koska merkki dominoi noin suurta osaa markkinoista, sen tekemät innovaatiot mahdollistavat sen, että Honda säilyttää kilpailuetunsa ja kiinnostaa kuluttajia.

Moottoripyörät ovat erityisesti Kaakkois-Aasiassa ensisijainen kulkemisen muoto, ja Honda on erittäin suosittu brändi alueella. Vietnamissa sanaa "Honda" käytetään usein moottoripyörän synonyyminä.

Moottoripyörien penetraatioaste on yli 80 % mm. Indonesiassa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Malesiassa. Vahvistaakseen mukanapysymistään trendin aallonharjalla Honda alkoi tehdä yhteistyötä Grab Incin kanssa moottoripyörien jakamispalveluiden osalta Kaakkois-Aasiassa.

Autonomisesti ajavia taksimoottoripyöriä?

Moto Riding Assist -teknologia voi vahvistaa tätä aietta merkittävästi, sikäli kun yritys aikoo tuottaa turvallisia moottoripyörätakseja. Vaikka tämä moottoripyörä on vielä prototyyppiasteella, sillä on potentiaalia parantaa ajokokemusta ja vähentää merkittävästi maantiekuolemia. Tämä teknologia myös muodostaa perustan autonomisesti ajaville moottoripyörille.

Autoala on murroksessa, ja kun monet autovalmistajat pyrkivät valmistamaan autonomisesti ohjautuvia autoja, Honda on luonut perustan autonomisesti ajaville moottoripyörille.

Koska ovat niin suosittuja Kaakkois-Aasiassa, moottoripyörillä on valtava potentiaali toimia jaettuina julkisen liikenteen kulkuvälineinä seudulla.

Tutkimus paljastaa, että maailmalla on yhteensä 20 miljoonaa moottoripyörätaksia yhteensä 100 maassa. Nämä taksit ovat tulossa suosituiksi myös tärkeissä länsimaisissa kaupungeissa kuten Pariisissa (maassa operoi 30 mp-taksiyritystä) ja USA:ssa, missä ensimmäinen mp-taksi aloitti toimintansa 2010.

Kun moottoripyörätaksit kasvattavat suosiotaan kehittyneessä maailmassa, turvallisesti ajavien laitteiden kysyntä kasvaa, joten tämä segmentti kasvanee myös. Hondan ponnistukset innovoida tällä segmentillä sekä kohti autonomisesti ajavia turvallisempia ja vähemmän onnettomuusalttiita moottoripyöriä voi varmistaa sen, että yritys pysyy markkinajohtajana.

Aiheesta aiemmin: Honda julkisti CES:issä itsestään pystyssä pysyvän moottoripyörän, joka seuraa kuskia kuin koira