EBR on Buell Motorcycle Companyn perillinen. Sen taas osti Harley-Davidson, joka omisti sen yli kymmenen vuoden ajan ennen kuin luopui brändistä 2009. Buellin toimintojen alasajo alkaa jo ensi viikolla, kertoo Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel.

EBR kertoo, että se jatkaa vaihtoehtoisten strategioiden selvittämistä ja kiinnostuneiden investoreiden etsintää.

East Troyssa toimiva valmistaja työllisti parhaimmillaan 170 henkilöä ennenkuin se lakkautti toimintansa. Pyörät jätettiin viimeistelemättöminä asennuslinjoille, kun yritys sai konkurssisuojan.

EBR:n osti tammikuun 2016 alun huutokaupassa michiganilainen Liquid Asset Partners. Tavoitteena oli valmistaa moottoripyöriä samanaikaisesti, kun yritykselle etsittiin uutta ostajaa tai investoijaa.

Strategiana oli aloittaa hitaasti sport bike -segmentin yläpään tuotteilla. Tuotanto käynnistettiin uudelleen ja yritys esitteli uuden pyörän 2016.

Lausunnossaan EBR sanoi, että se jatkaa takuita ja toimittaa osia jälleenmyyjille ja niille kuljettajille, jotka ostivat yrityksen moottoripyöriä. Muuten valmistus on päättymässä, ja tuotantokoneistot ovat menossa myyntiin maaliskuussa.

– Tämä vaikea päätös perustui ensisijaisesti siihen, että EBR:llä oli vastatuulta uusien dealereiden hankinnassa, mikä on avain myyntiin ja kasvuun uudelle yritykselle. Lisäksi EBR:llä on ollut rajoitettua tuotantoa vuosien 2016 ja 2017 aikana ja se toteutui, kuten pitikin. Kun myynti (markkinoilla yleensä) on hiljaista ja muutkin suuret brändit kertovat vähentävänsä tuotantoaan tai lopettavansa kokonaisia tuotemerkkejä, niin se vain entisestään kasvatti EBR:n kohtaamia haasteita, yritys kertoi.