66-vuotias Steve Endza kertoi Daily Messengerille, että hänellä on kova halu rakentaa kaikki menettämänsä uudelleen sekä tietenkin hankkia vastaavat pyörät.

Tuhoutuneessa rakennuksessa oli 15 moottoripyörää, joihin Endza oli omistanut aikaansa ja lukemattoman määrän dollareita restauroidessaan niitä vuosien mittaan. Kokoelmaan kuului 14 Harley-Davidsonia sekä yksi Indian, jotka kaikki tuhoutuivat täysin korjauskelvottomiksi. Samalla tuhoutui melkoinen määrä moottoripyörän osia sekä kokoelma antiikkia.

Palon huomasi naapuri, joka oli ajamassa Endzan talon ohi matkallaan kotiin illalla. Kukkulaisella alueella matkapuhelimen kuuluvuus on heikko, joten naapuri joutui ajamaan kukkulan päälle saadakseen yhteyden palolaitokseen. Siinä saattoi kulua ratkaisevia minuutteja hukkaan.

Siinä vaiheessa kun palomiehet saapuivat paikalle, tuli oli jo ottanut omansa yksikerroksisessa autotallissa, joka oli täysin liekkien vallassa. Palon aikana Endza oli nukkunut autuaan tietämättömänä tapahtuneesta talossaan, joka sijaitsi matkan päässä tallista.

Perusteellisen tarkastuksen jälkeen palon syttymissyyksi todettiin satunnainen tulipalo. Varsinaista syttymissyytä ei saatu selville, mikä palokunnan edustajan mukaan on aina ikävä juttu, sillä olisi hienoa poislähtiessään päästä sanomaan, että "tämä sen aiheutti".

Vakuutus kattaa vain osan

Vain viisi 15:stä moottoripyörästä oli vakuutettu, ne, jotka olivat rekisterissä ja ajokäytössä. Jäljelle jääneet 10 moottoripyörää sekä osat olivat vakuuttamatta.

– Siitä tulee iso taloudellinen menetys, Endza sanoi.

Dave Endza, Steven poika on perustanut GoFundMe -rahoituspalveluun sivun, jossa voi käydä lahjoittamassa hänen isälleen rahaa. Tätä kirjoitettaessa sinne oli kertynyt 830 dollaria 20.000 dollarin tavoitteesta.

Steve Endza ei näe kuin yhden tien tilanteesta ulos: menon eteenpäin. Palaneet moottoripyörät ovat yhä hänen pihassaan, pystyssä jalustoillaan ja muistuttavat siitä, kun mies jätti ne taakseen ja lähti tallista ennen paloa.

– Yritän ensin saada tämän sotkun siivottua, samalla katson, mitä pystyn pelastamaan, mitä en ja sitten etsin itselleni moottoripyörän, jolla voin mennä ajamaan, kunhan tämä lumi sulaa, Endza pohti.

Endzan GoFundMe-sivulle pääset tästä.