Kyseinen moottoripyörä ei ole ihan perus-Harrikka, vaikka se onkin rakennettu vuosimallin 1976 Harley-Davidson XLCH Sportster 1000:n päälle. Bud Ekinsin rakentamassa pyörässä on futuristinen lasikuitukate, jossa on integroidut siivet sekä puna-valko-sininen väritys kotkanhahmokuvin vahvistettuna.

Evel Knievel ajoi pyörällä kohtauksessa, jossa hän pelasti mekaanikkoystävänsä (Gene Kelly) mielisairaalasta.

Pyörän ulkonäkö oli sen verran dramaattinen ja mielenkiintoinen, että Ideal Toy Company teki siitä leluversion, joka tähän mennessä on arvokkain ja keräillyin Evel Knieveliin liittyvä lelu.

Bud Ekinsin rakentama 1976 Harley XLCH Sportster 1000 'Stratocycle'.

Bud Ekinsin rakentama 1976 Harley XLCH Sportster 1000 'Stratocycle'.

Myynnissä olevan pyörän alkuperä on poikkeuksellisen hyvin kartoitettu: mukana tuli alkuperäinen Kalifornian osavaltion rekisteritodistus, joka on osoitettu AMF Harley Davidson MTR Companyltä elokuvayhtiö Warner Brosille, sekä alkuperäinen lähete Harley-Davidsonilta (päivämäärä 14.8.78), joka kertoo pyörän myymisestä Rich Budelier Comanylle, joka toimitti moottoripyörät elokuvaa varten. Siinä on jopa huomautus: käytetään Evil Knievel -elokuvassa. 

Stratocycle ja siivet.

Stratocycle ja siivet.

Moottoripyörälle on tehty kosmeettinen kasvojenkohotus: pleksinen tuulilasi ja valuvanteet on uusittu, jotta on saatu siitä alkuperäisen näköinen.

Pyörä on myynnissä Mecumin Las Vegasin huutokaupassa, ja sen villit muodot kertovat hyvin, miten sitä käytettiin Evel Knievelin myytin hyödyntämisessä ja luomisessa. Lisätietoja Mecumin sivustolla. Tätä kirjoitettaessa tarjouskisa on vielä kesken ja myynti jatkuu.

Huomaa väritys ja kotkanpää.

Huomaa väritys ja kotkanpää.