Toni Jokion mukana messuilla oli Jan Horsmalahti.

– Kampanja lähti hyvin leviämään Facebookissa, on mielenkiintoista nähdä, miten isoksi havukeot kasvavat sunnuntaihin mennessä, Jokio myhäilee. – Aamulla vielä ennen kello yhdeksää oli melko ankean näköistä, kun tässä ei ollut muuta kuin kivi, kynttilä, seppele ja pari havua.

– Kekoja on toinen myös pohjoisen sisäänkäynnin luona, joten toivomme tietysti, että ihmiset muistaisivat tuoda havuja lisää. Onhan se niinkin, että se yksi korsi lopulta katkaisee kamelin selän. Joten ehkä myös tämä hiljainen mielenosoitus moottoripyörille aiottua omaisuusveroa vastaan, kasaa yhden raskaan kiven hallituksen tai eduskunnan selkään veroa vastaan, Jokio runoilee.

– Tämä ainakin todistaa sen, että yhden ihmisen tekemisellä on merkitysta, Horsmalahti vahvistaa.

Paikalle tulee myös Ikkalasta kotoisin oleva Aki Salmijärvi apujoukkoineen ja tuo omat havunsa kekoon.

– Omasta metsästä kävin juuri ennen messuille lähtöä hakemassa havut. Ai miksikö? Ilman muuta otan osaa tällaiseen, Salmijärvi puhisee.

– Vero on täysin väärin perustein laadittu, eikä siinä ole mitään tolkkua. Kyse on puhtaasta omaisuusverosta, se ei millään tavalla liity käyttöön tai ajamiseen. Muutenkin moottoripyöriä verotetaan raskaammin kuin autoja.

Joten: otetaan ne havut kauniiseen käteen, mukaan ja tuodaan MP-messuille, eikös?

Aki Salmijärvi toi omat havunsa kekoon.

Aki Salmijärvi toi omat havunsa kekoon.