Imatranajon järjestäjätaho Imatran Moottorikerho ja BMW Delta Bavaria ovat sopineet yhteistyöstä ensi kesän kilpailun osalta. BMW Delta Bavaria on kilpailun pääyhteistyökumppani ja tehty sopimus sisältää myös option kahdelle seuraavalle vuodelle.

Imatran moottorikerhon puolesta sopimuksen neuvotellut, useita vuosia Imatranajon markkinoinnista huolehtinut Marko Heija kuvailee tehtyä sopimusta uransa isoimmaksi. Jatkossa Imatran Vuoksen rannan katuradalla kilpailujen aikana rataa kiertävä johtoauto, tai lääkäriä kuljettava auto on merkiltään BMW.

Alkanut vuosi on Imatranajon järjestäjän Imatran Moottorikerhon juhlavuosi, samoin kuin yhteistyökumppani BMW:n. IMK täyttää tänä vuonna 80 ja BMW täydet 100 vuotta. Tästä syystä baijerilaismerkin Suomen maahantuoja kokee yhteistyön Imatranajojen kanssa merkitykselliseksi.

– On hienoa päästä mukaan tähän legendaariseen moottoriurheilutapahtumaan edustamaan koko BMW-brändiä. BMW on 100-vuotias yritys, jolle moottoripyörät ovat olleet tärkeässä asemassa alusta asti. Nyt voimme esitellä suurelle yleisölle koko osaamisen yhdessä Delta Bavarian kanssa, toteaa BMW Suomen aluemyyntipäällikkö Iiro Määttänen.

Heinäkuun 7. - 9. ajettava, järjestyksessään 53. Imatranajo on kansainvälisen katuratasarjan IRRC-sarjan (International Road Racing Championship) toinen osakilpailu.

IRRC-sarja käynnistyy toukokuun alussa Hollannin Hengelon perinteisellä kilpailulla. Sarja jatkuu Imatran osakilpailun jälkeen seuraavasti: heinäkuun lopulla kaasutellaan kilpaa Chimayn perinnerikkaalla radalla Belgiassa, 19-20 pnä elokuuta Schleizissä Saksassa ja viikko siitä Horizessa Tsekinmaalla. Päätösosakilpailu ajetaan sitten Saksan Frohburgissa syyskuussa.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavassa kilpailussa tulee olemaan viisi eri kilpailuluokkaa. IRRC-sarjan pisteistä kamppaillaan kahdessa luokassa Supersport 600 ja Superbike 1000. Samoissa luokissa kilpaillaan myös kansainväliset startit, joten myös suomalaisilla ajajilla on mahdollisuus osallistua Imatranajoihin ilman osallistumista IRRC.n osakilpailuun. Viidentenä luokkana Imatran katuradalla nähdään kansainvälinen Sivuvaunukisa.