– Taustalla pyörivä elokuva on meidän tekemä, nimeltään MC Helper 2 - Biisonimafia. Kun julkaisimme kyseisen elokuvan elokuussa You Tubessa, niin ensimmäisen vuorokauden aikana sitä käytiin katsomassa 200 000. Nyt kyseistä elokuvaa on katsottu jo yli 800 000 kertaa, kertoo Kaitsu Rinkinen.

Biisonimafia on suomalainen stunt- ja komediaryhmä. Biisonimafia on ensimmäinen nettisarjana uransa aloittanut televisiosarja Suomessa, paljastaa Wikipedia.

– Julkaisemme You Tubeen aina keskiviikkoisin sketsivideon. Alkuun kuvasimme lumilautailua, mutta halusimme itse näytellä ja kuvata enemmän actionia, joten mukaan otettiin enemmän autoja. Mutta kun "löysimme" mopot, niin tajusimme että tämä on SE JUTTU ja näin saimme mukaan lisäksi action-painotteisia stuntteja.

Koolla koko Biisonimafia: Janne Kaperi, Viivi Pumpanen,Tupe, Kaitsu Rinkinen ja Sami Kemell.

Koolla koko Biisonimafia: Janne Kaperi, Viivi Pumpanen,Tupe, Kaitsu Rinkinen ja Sami Kemell.

Mopot tuunattavissa helpommin

– Syy siihen, miksi käytämme mopoja, on puhtaasti taloudellinen. Mopot ovat suhteellisen halpoja ja helppoja tuunata. Jos kuvauksissa menee joku mopo rikki, niin se ei maksa hirvittävän paljon, verrattuna siihen että romuttaisimme kuvauksissa muutaman auton. Lisäksi ne ovat tavallaan aika cooleja. Helppoja virittää ja muokata eri näköisiksi, Rinkinen kuvaa.

– MC Helper-jengiläiset käyttäytyvät kuin oikea laiton gangsterijengi, mutta ajavat mopoilla. He "diilaavat" huumeiden sijasta energiajuomaa. Kontrasti on huvittava. Kuvatessamme nettiin kymmenosaista sarjaa, niin yhden jakson nimi oli MC Helper 1, jota varten sitten tehtiin kerholiivit.

Me haluamme tehdä koomista Hollywood-tyylistä actionia, johon käytetään kunnolla aikaa, kamera liikkuu ja kaikki on mahdollista toteuttaa. Mopot mahdollistavat myös tämän puolen. On huomattavasti helpompaa kuvata action- tai stunttikohtaus mopon 50 kilometrin tuntivauhdilla, kuin ison pyörän päällä kovassa vauhdissa.

– MC Helper 2.sta oli todella kiva tehdä, vaikka se ehkä oli vähän liian iso ja rankka projekti kaiken kaikkiaan. Budjetti meni vähän yli, mutta oli se sen arvoista ja ihmiset ovat tykänneet.

Mopoja on helpompi tuunata halutun näköiseksi.

Mopoja on helpompi tuunata halutun näköiseksi.

Pienen paikkakunnan joustavuus

Biisonimafian kotipaikkakunta on Punkaharju.

– Pienen paikkakunnan etu on siinä, että kaikki jeesaavat. Jos kesken kuvauksen moposta menee joku osa rikki, niin pari puhelinsoittoa ja joltakin tarvittava osa löytyy ja kuvaukset saadaan jatkumaan. Sen sijaan nyt, kun Punkaharju on osa Savonlinnaa, niin kaupungin puolelta asiat ovat huomattavasti mutkistuneet.

Savonlinna mainostaa itseään asukasystävällisenä matkailukaupunkina, mutta kuntaliitoksen myötä kuvauslupien saaminen on vaikeutunut ja osin emme ole saaneet niitä lainkaan. Otetaan esimerkiksi räjäytyslupa. Savonlinnan puolelta luvan saaminen vaatii valtavasti työtä, eikä luvan saamisesta ole mitään varmuutta, kun taas samaisen luvan hakeminen naapurikunnassa on ollut ihan läpihuutojuttu. Olemmekin miettineet siirtymistä kokonaan vaikka Joensuuhun, sillä olemme jo nyt joutuneet kuvaamaan tietyntyyppiset kohtaukset muualla kuin Savonlinnan vaikutusalueella.

MC Helper 3:sen idea on jo aika pitkälti suunnitteilla, mutta rahoitus on vielä hakusessa. Haluamme tehdä sen kunnolla ja teemme koko ajan töitä sponsoreiden löytämiseksi.

MC Helper.

MC Helper.

Näitä juttuja kuvatessamme teemme itse kaiken mikä on järjellistä tehdä ja ammattilaisia käytetään tarvittaessa. Yhteistyö Stunt Freaks Teamin kanssa on koko ajan syvempää. On hienoa katsoa, kun Mankilla keulitaan ilman, että kädet on stongalla. Sitä ajattelee, että kun ei ole tehoa, niin keuliminen ei ole mahdollista, mutta kahvamiehiltä tämäkin onnistuu. Meidän omaa tekemistä leimaa tietty kotikutoisuus, mutta on sitten hetkiä, jolloin yllätetään.

Täällä MP17-messuilla olemme Nico Kantolan kutsusta. Tosi hauskaa, että Nico kysyi meitä. Teimme uuden MC Helper -jakson, jossa jengi otti askeleen kovempaan bisnekseen, ja alkoi energiajuomien lisäksi diilaamaan kofeiinipillereitä, samalla promosimme MP17-messuja.

Biisonimafian porukkaa on tavattavissa omalla osastollaan koko MP17-messujen ajan. Jos et pääse paikalle, niin suosittelemme käymään katsomassa You Tubesta, mitä kaikkea hauskaa pojat ovat näiden vuosien varrella saaneet aikaan. Ikävä ei heidän kanssaan varmasti iske. Toivottavasti vielä joskus saamme nauttia MC Helper 3.stakin.