– Rahoitusmallin avulla asiakas saa moottoripyörän käyttöönsä seitsemäksi kuukaudeksi kiinteään kuukausihintaan, johon ei tule päälle muita kuluja kuin polttoaineet ja vakuutusmaksut, Bike & Boat Worldin verkkokauppa- ja markkinointipäällikkö Joel Löv kertoo.

Bike World uskoo, että tulevaisuudessa joustavammat omistusmuodot kiinnostavat ostavaa yleisöä. Miksi sitoutua monen vuoden mittaiseen rahoitussopimukseen tai lainaan epästabiileissa verotuksellisissa olosuhteissa.

– Ensisijainen tavoite meille on madaltaa uuden prätkän hankkimisen kynnystä. Hanketta voi pitää onnistuneena, mikäli onnistumme tällä uudella tavalla myymään muutamankaan uuden moottoripyörän. Tämä malli kiinnostaa varmasti omistusmuotona ihmisiä. Se on eräänlainen leasingin ja omistamisen hybridi, ja yksinkertainen malliltaan.

– Pyörästä ei esimerkiksi peritä toimitusmaksua, ja sillä voi vuokra-aikana ajaa 3000 kilometriä, jolloin tulee ensimmäinen määräaikaishuolto vastaan. 

Lisäkilometrit mahdollisia

Ajamista ei tarvitse rajoittaa 3000 kilometriin, mutta lisäkilometreistä joutuu maksamaan 0,26 € per kilometri.

Bike World uskoo, että malli sopii mukavuudenhaluiselle kuljettajalle.

– "Prätkä kesäksi" -mallin rahoitus sopii sellaiselle kuljettajalle, joka vaatii helppoutta ja vaivattomuutta. Otat keväällä käyttöösi uuden moottoripyörän, ajat sillä syksyyn, ja luovutat sen pois. Ei huoltoja, ei uusia renkaita, ei huolta jälleenmyyntihinnasta, tiedät etukäteen paljonko rahaa käytät projektiisi ja lisäksi sinulta jää myymisen vaiva pois, Löv maalailee. – Malli on lisäksi edullinen verrattuna esimerkiksi perinteiseen vuokraamiseen.

– Malli on vielä kehittelyvaiheessa, ja pyöriä tulee lisää mukaan tarjolla olevaan valikoimaan, uskon myös, että jossain vaiheessa tätä sovelletaan käytettyihinkin pyöriin, Löv toteaa.

Uusi palvelu lanseerattiin perjantaina MP 2017 -messuilla ja tarjolla olevat moottoripyörämallit sekä lisätietoja löytyy täältä.

Esimerkiksi uuden Honda CRF1000L Africa Twinin rahoituskustannukset 7 kuukauden ajalta olisivat 859 euroa kuukaudelta, mikä tekee yhteensä 6013 €. Pyörällä voisi ajaa sen jakson aikana 3000 kilometriä.

"Kortillisen kertausharjoitukset"

Kortillisen kertausharjoitukset. Mikäli malli näyttää tutulta, niin olet luultavasti saanut A-korttisi lahjaksi 70- tai 80-luvuilla.

Kortillisen kertausharjoitukset. Mikäli malli näyttää tutulta, niin olet luultavasti saanut A-korttisi lahjaksi 70- tai 80-luvuilla.

– Kortillisen kertausharjoitukset on toinen uusi tuotteemme. Se on tarkoitettu heille, jotka ovat saaneet lahjaksi A-kortin, mutta eivät joko koskaan ole ajaneet moottoripyörällä, tai ovat jostain syystä joutuneet luopumaan siitä esimerkiksi perheen rakentamisen tai jonkun muun syyn vuoksi, Löv selittää.

– Kortti maksaa 300 euroa, ja se sisältää tunnin ajoteoriaopetusta, osaamiskartoituksen sekä kolme tuntia ajoharjoittelua.

Koulutuksia järjestetään Tampereella, Turussa ja Helsingissä eli Bike Worldin toimipaikoilla.

– Meille tämä ei ole hyväntekeväisyyttä, mutta ei businestakaan, ja mikäli koulutuksessa ollut innostuu ostamaan itselleen meiltä moottoripyörän, hyvitämme kertausharjoituksen pyörän hinnassa, Löv vakuuttaa.

– Toivottavasti tämä alentaisi rimaa niin, että monet pääsisivät takaisin rakkaan harjoituksensa pariin tai voisivat aloittaa kokonaan uuden harrastuksen. Uskomme lisäksi siihen, että tämän tyyppinen toiminta parantaa liikenneturvallisuutta.