– Tissiposki Racing perustettiin virallisesti 2012. Toimintaa meillä on ollut vuodesta 2008 lähinnä kelkkapuolella. Tämä on lähtenyt mukavan kaveriporukan yhteisestä päätöksestä ja kuten tiimin nimestäkin voi päätellä, niin tarkoituksena on tähdentää, että harrastaminen voi olla myös kivaa, vaikka sitä tosissaan tehdäänkin. Niinkuin nyt tämäkin. Kuinka monta käärmettä olet täällä nähnyt? Huomio on taattu, aloittaa tiimin päällikkö Antti Kallas. – 2012 päätin virallistaa tämän tiimin toiminnan, lähinnä tukeakseni poikani motocross-harrastusta.

– Lähdimme leikkimielellä tekemään nuoren pojan uraa. Vuosien myötä homma on muuttunut vakavammaksi ja tavoitteellisemmaksi. Ajankäyttö on riistäytynyt käsistä, mutta kuitenkin on säilytetty ajatus, että tekemisen pitää olla hauskaa. Toki aina on päiviä, jolloin painetaan hampaat irvessä ja välillä rasvapurkit lentää, mutta kuitenkin pyritään aina pitämään pieni hymynkare huulilla ja pilke silmäkulmassa.

– Samalla haluan opettaa pojalleni sponsoreiden hankkimista. Minun mielestäni kuskin pitää itsekin tehdä näiden asioiden eteen työtä. Eikä se loppujen lopuksi niin vaikeaa ole. Tänäänkin Aleksi solmi ihan itse yhden uuden sponsorisopimuksen, kertoi Antti Kallas.

– Tällä hetkellä tiimissä on kaksi kuskia, eli poikani Aleksi Kallas, joka ajaa MXJ- ja MXB-sarjoissa sekä Jouni Suikki.

– J-luokka on tarkoitettu 14-18 vuotiaille kuljettajille, joilla on pikkuluokan pyörät. B-luokka taas ajetaan ison luokan pyörillä ja siellä on niin sanotut luokittelemattomat kuljettajat. Lisäksi on MXV-sarja, eli veteraaniluokka, jossa Jouni ajaa, ja hän oli 2016 kyseisen sarjan 2.

Nuori motocross-kuski Aleksi Kallas.

Nuori motocross-kuski Aleksi Kallas.

Entäs itse kuskit? Aleksi Kallas on 16 vuotias. Kuinka tähän asti on päädytty?

– Neljän vanhana joululahjapaketista löytyi pyörä ja siitä lähdettiin ajamaan crossia. Pyörän koko on kasvanut vuosien aikana ja homma on nyt vähän vakavampaa. Isän kanssa tehdään yhdessä ja se tuntuu tosi hyvältä, ei tuota mitään ongelmaa. Päinvastoin yhdessä tekeminen tuo turvan tuntua. Joskus itse jääräpäisenä ei usko, mitä sanotaan, mutta sitten joutuu nöyrtymään, että olikin väärässä. Tähtäimessä on olla ensi kaudella molemmissa MXJ- ja MXB-luokissa kympin sakissa. Jos menee hyvin ja saan luvan osallistua MX1 ja MX2:seen, niin lähden sitten niitä testaamaan, pohtii Aleksi Kallas.

– Isäni ajoi 60-luvulta lähtien motocrossia ja -76 sain ensimmäisen pyörän joulupukilta. Isältä pojalle, ihan niin kuin nämä usein menevät, aloittaa MXV:ssä ajava Jouni Suikki.

Jouni Suikki (oikealla) on Tissiposki-tiimin toinen kuski ja ajanut motocrossia jo 30 vuotta.

Jouni Suikki (oikealla) on Tissiposki-tiimin toinen kuski ja ajanut motocrossia jo 30 vuotta.

– Siellä Ruskeasannan metiköissä ajettiin, kun silloin ei ollut näitä pikkuratoja, joissa nykyään pääsee harjoittelemaan. Vuonna -83 ajoin ensimmäisen kilpailuni ja viime vuonna ajoin MXV-sarjassa hopealle. Vuosien varrella on tullut menestystä Suomessa, mutta siirtyminen ulkomaan radoille tyssäsi kuten niin usein rahan puutteeseen.

– Antti antoi minulle mahdollisuuden ajaa tässä tiimissä, kun ollaan tunnettu jo kauan ja minulla on paljon kontakteja. Tietenkin tähdätään mitalisijoille. Yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella pystyn antamaan paljon henkilökohtaista opastusta myös Aleksille, että pystyy välttämään turhia loukkaantumisia. Virallisesti minulla on neljä omaa motocross-valmennettavaa, kertoo Jouni Suikki.

Motouutiset.fi sai kutsun tulla katsomaan kisoja Tissiposki Rasing Teamin vieraana. Toivottavasti löydämme tulevalla kaudella sopivan päivän, voidaksemme tutustua syvemmin sekä tiimiin että motocrossin saloihin.