Perussuomalaisten Terhoa närästää se, että Keski-Uusimaassa oli tänään perjantaina 10.2. kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden kolumni, jossa hän väittää moottoripyöräveroa perussuomalaisten kiihkoilemaksi.

– Vastaavia väitteitä on kuultu aiemminkin, painottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa SU:n mukaan.

Terhon mukaan perussuomalaiset eivät ole ajaneet veroa moototripyörille, suurille veneille kyllä. Hänen mukaansa kukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ei toivo veroa.

Hallituspuolueet ovat yhdessä sopineet moottoripyöräverosta osana hallitusohjelman veropakettia. Hallituksen esitystä ei ole vielä toistaiseksi tuotu eduskuntaan.

Terho toteaa, ettei halua enää kuunnella hallituskumppaneiden perättömiä syytöksia. Perussuomalaiset eivät myöskään kampanjoi yhdessä sovittua hallitusohjelmaa vastaan. Puolueen eduskuntaryhmä ei aja mp-veroa, vaan sen puolesta se voidaan jättää toteuttamatta, mikäli se sopii muiden hallituspuolueiden pirtaan.

Asiantuntijoiden mukaan mp-verolla ei saada koottua toivottua verokertymää. 

Terho toteaa, ettei tuottamatonta mp-veroa kannata toteuttaa. Hän olisi henkilökohtaisesti valmis pohtimaan moottoripyörien autoveron alentamista myynnin lisäämiseksi.