CTEKin Battery Sense on Bluetooth-lisälaite, jonka avulla autoilija tai motoristi saa tiedot akkunsa varaustilasta suoraan kännykkäänsä. Näiden tietojen avulla käyttäjä voi välttää tarpeettomat laitevahingot ja maksimoida akun suorituskyvyn.

Battery Sense -yksikkö on helppo asentaa ja laitteelta tuleva informaatio toimitetaan ilmaiseksi ladattavaan iPhone- tai Android-sovellukseen. Battery Sense tarkkailee ajoneuvon akusta saatavaa tietoa akun varaustilasta ja kunnosta. Tiedot synkronoidaan automaattisesti matkapuhelimeen Bluetoothin välityksellä ja tarjoillaan käyttäjälle helposti ymmärrettävänä graafina.

Ohjelmistoversion päivityksen myötä akusta saa nyt reaaliaikaisesti ulos akun jännite- ja lämpötilalukemat.

Lisäksi mikäli käyttäjä tarvitsee tietoa tietyiltä päiviltä, hän voi nyt zoomata helppolukuista graafia ja lukea tiedot akun varaustilasta halutulta ajanjaksolta.

Battery Sense -lisälaitetta voi hyödyntää laajasti eri ajoneuvojen, moottoripyörien ja starttimoottoreiden akkujen kanssa, kunhan akun kapasiteetti on 5 Ah tai enemmän. Battery Sense 2.0 -sovelluksella voi manuaalisesti määrittää akun kapasiteetin 5 ja 200 Ah:n väliltä, mikä mahdollistaa tarkemman seurannan.

Laite tunnistaa nyt myös tilanteet, joissa akku tarjoaa autolle standby-virtaa, kuten ajovalojen ollessa päällä. Tällöin saadaan tarkempi kuva akun varaustilasta.

Laitteen sovellus pystyy lähettämään käyttäjille push-ilmoituksia esimerkiksi silloin, kun akun varaustila putoaa kriittiselle tasolle, tai kun lukemaa ei ole saatu seitsemään päivään.

Sovellus mahdollistaa myös useiden Battery Sense -laitteiden monitoroinnin ja sykronoinnin puhelimen kanssa, joilla käyttäjä voi seurata kaikkia ajoneuvojaan samanaikaisesti.

Sovellusversio 2.0:n ominaisuuksista osa on kehitetty nimenomaan asiakaspalutteen pohjalta. 

– Battery Sensen käyttö varmistaa, ettei käyttäjän tarvitse enää jännittää auton käynnistymistä tai arpoa, milloin olisi oikea aika ladata akkua. Laite tarjoaa arvokasta tietoa ajoneuvon akusta yksinkertaisella ja käyttäjäystävällisellä tavalla. Näin autamme asiakkaitamme välttämään käynnistysongelmia ja saamaan kaikki irti ajoneuvostaan, CTEKin Pasi Ahola kertoo.

Laitteen suositushinta on 69 euroa.