Valtakunnansyyttäjänvirasto ryhtyy selvittämään tapausta, jossa mp-poliisi ajaa takaa moottoripyörällä pakenevaa Helsingin ja Espoon alueilla.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan varsinaista esitutkintaa ei ole aloitettu. Tutkinnajohtaja Laura Sairanen selvittää asiaa valtakunnansyyttäjänvirastoon tehdyn ilmoituksen vuoksi.

Mikäli poliisi on epäiltynä rikoksesta, niin esitutkintalain perusteella syyttäjä toimii tutkinnanjohtajana. Mikäli mp-poliisin toimissa on syytä epäillä rikosta, aloitetaan varsinainen esitutkinta vasta esiselvityksen jälkeen.

Laajalti somessa ja mediassa julkaistu takaa-ajovideo herätti suurta kiinnostusta, ja Hesarin helmikuun alussa julkaisemassa artikkelissa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen liikenteenvalvontasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Päivänsalo arvioi poliisin ottaneen riskejä, joiden vuoksi takaa-ajosta olisi ehkä kannattanut luopua.

Mikäli takaa-ajon tehneen poliisin toimissa on tapahtunut virkavelvollisuuden rikkominen, niin siitä säädetty enimmäisrangaistus on vuosi vankeutta.

Motouutiset noteerasi myös kyseisen videon aikanaan, mutta päätimme eettisistä syistä jättää sen julkaisematta, koska se tapahtumasarja näytti kokonaisuutenaan arveluttavalta.