Skallagrim-nimellä Youtubeen videoita tekevä henkilö on kiinnostunut aseista, haarniskoista ja animaatioiden sekä videoiden tekemisestä. Oheinen video on mielenkiintoinen sikäli, että siinä testataan varsin karuin menetelmin pottamallista moottoripyöräkypärää sekä koetellaan sen suojaavuutta.

Lyöntivälineinä ovat sotanuija, sotakirves, piikkinuija sekä yhden käden miekka. Onneksi lyönnit suunnataan testinuken päässä olevaan kypärään, joten ketään elävää henkilöä ei testissä vahingoiteta.

Kypärä selviää melko hyvin rajuista iskuista. Vanhoissa sotakypäröissä ei tainnut suojakuoren lisäksi olla polyuretaani- tai vastaavaa vaimentavaa kerrosta kuten moottoripyöräkypäröissä, joten lyönnin vaikutukset tuntuivat suoremmin kallossa ja niskanikamissa. Moottoripyörän kuoren alla oleva vaimennus suojaa myös kalloa eri tavalla, koska sen tarkoituksena on mm. estää aivoja kärsimästä onnettomuuksissa tapahtuvista tärähdyksistä ja iskuista.

Opettavaista voi myös olla ajatella sitä, että vaikka esimerkiksi japanilainen kahden käden miekka on legendaarinen terävyytensä, läpäisevyytensä ja tunkeutumiskykynsä vuoksi, niin ei silläkään yritetty lyödä haarniskaan tai kypärään, vaan tavoitteena oli pistää, viiltää tai lyödä vihollista selllaiseen kohtaan, missä haarniskassa oli aukko.

Skallagrimin Facebook-sivulle pääset tästä, ja mikäli video ei näy alla, näet sen täällä.

Videon päätteeksi Skallagrim toteaa, että apokalyptisessä maailmassa moottoripyöräkypärällä varustettu henkilö pärjäisi varmaankin muita paremmin esimerkiksi zombien hyökkäyksiltä.