Ilmailualan sanasto elää kovasti tällä hetkellä, kun puhutaan hoverbikestä, dronesta jne.

Hoverbiken voisi kääntää kevyesti lentomoottoripyöräksi, eikä siinä edes kovasti olla väärässä Scorpionin suhteen, sillä laitteen ohjausta yritetään kehittää yhtä helpoksi kuin moottoripyörän.

Drone, drooni käännetään usein taas lennokiksi tai lenturiksi, asia mutkistuu siinä vaiheessa, jos se sukeltaa tai liikkuu pelkästään veden alla. Muita dronen käännöksiä ovat esimerkiksi nelikopteri tai miehittämätön lennokki vähän laitteen koosta ja potkurimäärästä riippuen.

Englanninkielen sana "hover" tarkoittaa leijumista, joten Scorpionista voisi myös käyttää nimitystä "leijupyörä", ja ainakin se kuulostaa sopivan futuristiselta.

Scorpion on yksipaikkainen lentoalus, jolla voi lentää ja leijua nelikopterisen ratkaisun varassa. Käyttövoimana toimivat sähkömoottorit ja kuljettaja istuu tukevasti moottoripyörän istuimella.

Scorpion nousee jopa 10 metrin korkeuteen ja sen pintalentonopeus on 50 km/h. Paitsi että sillä voi tehdä matkaa, se soveltuu myös kuljettamiseen.

Laite on suunniteltu äärimmäisiin olosuhteisiin ja siinä on yrityksen itse kehittämä ohjelmisto, jota voi käyttää sekä automatisoituun että manuaaliseen ohjaukseen.

Tavoitteena on ollut tehdä laitteesta suurin piirtein nykyisen offroad-pyörän kokoinen ja muotoinen. Designia innoitti kisakurapyörien runkorakenne johon lisättiin nopeat ja ketterät lento-ominaisuudet. Hoversurfin nettisivua lainataksemme. "laite suorastaan surffaa halki ilman".

Oheisen videon perusteella leijupyörän ohjaus on toteutettu kahdella joystickillä, ja ainakin äkkiseltään katsoen ohjaus voisi olla helpompaakin.

Scorpion-3 on itseasiassa samalla sovellusmalli, jonka varassa Hoversurf kehittää myös ilmataksia. Mikäli yrityksen kaavailut toteutuvat, sellainen voisi liikennöidä jo 2018.

Tästä pääset Hoversurfin kotisivuille, ja mikäli allaoleva video ei näy, sen Youtube-sivu on tässä.

Aiheesta aiemmin: Kisa lentävästä moottoripyörästä kovenee