Piaggio Group esitteli helmikuun alussa tytäryhtiönsä Piaggio Fast Forwardin (PFF) valmistamat Gitan ja Kilon. PFF on Piaggion Yhdysvalloissa toimiva tutkimus- ja kehityskeskus, joka on erikoistunut tulevaisuuden liikkuvuuteen.

Gita on autonomisesti liikkuva ajoneuvo, joka on suunniteltu ihmisten auttamiseen. Se kuljettaa mukanaan 18 kiloa tavaroita, havainnoi ympäristöä ja kommunikoi. Se pystyy seuraamaan "isäntäänsä" jopa 35 km/h vauhdilla ja osaa liikkua itsenäisesti kartoitetussa ympäristössä. Pallomainen muoto ja puhtaat linjat korostavat sen persoonallisuutta, kerrotaan Piaggion tiedotteessa.

Gitan muodot ovat mukavan pulleat.

Gitan muodot ovat mukavan pulleat.

Kilo puolestaan on Gitan isoveli. Se pystyy kuljettamaan jopa sata kiloa tavaraa 120 litran tavaratilassaan. Se on myös hyvin stabiili, kiitos kolmipyöräisen rakenteen.

Gita ja Kilo on suunniteltu vastaamaan tulevaisuuden uusiin liikkuvuuskonsepteihin, ne ovat kevyitä kuljetuslaitteita, joiden innovaation fokus on ihmisten tarpeissa paremman elämänlaadun vuoksi.

Gitaan mahtuu melkoisesti tavaraa.

Gitaan mahtuu melkoisesti tavaraa.

– Ihmisten ja heidän tapojensa syvä ymmärtäminen on oppitunti, jonka avulla loimme Gitan. Ymmärsimme, että meidän on luotava tuotteita huomispäivän ihmisen tarpeisiin, ja me teemme sen ihmisten avulla. Tämä menestystarina on kokonaan ihmisistä, ja PFF:n tiimi vahvitaa sen. Nuoria, innokkaita ihmisiä, jotka eivät pelkää haasteita, erilaisten kulttuurien ja ammattilaisten sulatusastia, joka on kykenevä luomaan täydellisen kombinaation robotiikkaa, insinööritaitoa ja designia, kertoo PFF:n hallituksen puheenjohtaja Michele Colaninno.

Gitan isosisko Kilo.

Gitan isosisko Kilo.

Gita ja Kilo on tarkoitettu ihmisten jokapäiväisiin kuljetustarpeisiin. On mielenkiintoista nähdä, milloin ne tulevat markkinoille. Ajatus on mielenkiintoinen, ja tekniikkahan mahdollistaa jo näiden toteuttamisen.

Alla video Gitasta, mikäli se ei näy, linkki sivulle tässäGitan sivustolta löydät lisää videoita ja mielenkiintoista materiaalia.

 

Matkaan, Gita.

Matkaan, Gita.