Evel Knievel oli nykyisten stunt-kuljettajien edelläkävijä ja esikuva. Tosin hänen temppunsa lähes vakiovarusteisella Harley-Davidson XR-750:llä perustuivat enemmän sormituntumaan kuin tietoiseen harkintaan ja fysiikan ja mekaniikan lakien huomioonottamiseen. Seurauksena olikin näyttävä sarja eriasteisia loukkaantumisia, joista hän ihme kyllä yleensä toipui.

Heritage Auctionsin huutokaupassa heidän nettisivullaan on myynnissä Evel Knievelin kuuluisa timanttikoristeinen kävelykeppi. Kepin kätköissä on myös piilotettu tila sopivalle alkoholijuomalle. Hintako? Tällä hetkellä kepistä on tarjottu 40 000 dollaria.

Evel Knievel ja se asu.

Evel Knievel ja se asu.

Lisäksi myynnissä on Evelin oma alkuperäinen sini-puna-valkoinen nahka-asu vuodelta noin 1972-73. Siitä on tällä hetkellä korkein tarjous 62 000 dollaria. Kun siihen lisätään ostajan kulut, todellinen hinta on 72 000 dollaria.

Huutokauppa päättyy sunnuntaina, aikaa on jäljellä enää tätä kirjoitettaessa reilut 19 tuntia, joten on syytä pitää kiirettä, mikäli haluat jomman kumman kohteen omaksesi.

Heritagen sivulle ja nettihuutokauppaan pääset tästä.

Evel Knievelin kävelykeppi. Huomaa timanttikoristelu. Se mitä et näe, on kätketty juomasäiliö.

Evel Knievelin kävelykeppi. Huomaa timanttikoristelu. Se mitä et näe, on kätketty juomasäiliö.

Aiheesta aiemmin

Legendaarisesta uskaliskosta Evel Knievelistä kertova dokumentti H-D-myymälöihin

Haluaisitko tällaiset mp-kouluttajat: asialla Easy Rider Peter Fonda ja Evel Knievel