Rynon hyviä puolia ovat keveys, pienikokoisuus ja yksipyöräisyys, jolloin se mahtuu sekä parkkiin minne tahansa että mukaan myös vaikka ratikkaan. Matkanopeus on maksimissaan vain 16 km/h, jolloin Ryno yltää noin 16 kilometrin matkaan. Pyörällä voi ajaa myös rakennusten sisällä, koska siinä on sähkömoottori.

Rynoa voi nyt siis ennakkotilata jenkeissä 5295 taalan eli 3864 euron hintaan. Pyörät pitää noutaa virallisten jälleenmyyjien luota, jolloin hintaan kuuluu myös ajokoulutus. Pyöriä tehdään ennakkotuotantona vain rajallinen määrä, joten jos jollakulla riittää kiinnostusta, nyt on tilaisuus olla eturivissä. Tosin ainakin nouto edellyttänee Amerikanmatkailua.

On mielenkiintoista nähdä, mikä on viranomaisten kanta Rynoon Suomessa, sillä sehän mahtuu muun hitaan liikenteen sekaan jalkakäytäville ja kävely- ja pyöräteille. Järkevintä olisi varmaan rinnastaa se polkupyörään jo maksiminopeutensakin takia.

Nopeasti opittava

Rynon isän Ryono motorsin perustajan ja toimitusjohtajan Chris Hoffmanin mukaan yksipyöräisellä ajamisen perusteet oppii noin tunnissa ja täydellisen hallinnan muutamassa päivässä.

Hoffman sai idean Rynoon 13-vuotiaalta tyttäreltään. Hän oli kysynyt isältään, osaisiko tämä tehdä yksipyöräisen moottoripyörän, jollaisen oli nähnyt tietokonepelissä. Hoffman kertoo, ettei osannut edes kuvitella, mistä oli kysymys, kunnes tytär piirsi kuvan. Insinöörinä isä lupasi yrittää, ja on nyt sitten sillä tiellään, yksipyöräisen itsestään pystyssä pysyvän sähkömoottoirpyörän suunnittelijana ja valmistajana.

Hoffmanin motto on nykyään, että Ryno on 'puoliksi pyörä, tuplasti pyörä'. Joka tapauksessa on mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton tämä laite vuosien mittaan saa. Siinä on hyvät perusainekset menestystarinaan, ja kun näkee kuvia Rynosta, miettii lähinnä, että miksi kukaan muu ei ole vielä tehnyt tuollaista. Tunnelma on sama kuin Applen iPhonen tai iPadin kanssa.

Rynosta aiemmin täällä: Ryno on yksipyöräinen urbaani-ihmisen unelmien täyttymys. Ja alla video Rynon paremmaksi esittelemiseksi.