– Messut ovat tänä vuonna erilaiset sikäli, että siellä on kahden päivän ajan tarjolla kaikille sopivaa tekemistä, kertoo Seinäjoen Moottorikerhon puuhamies Timo Palmi. Luulisi, ettei kenenkään aika tule pitkäksi, sillä moottoripyörien ja ajovarusteiden lisäksi mukana on myös paljon muuta mielenkiintoista.

– Hyppytaiturit Hynell & Mielityinen rakentavat halliin sisälle hyppyrampin ja esittävät Extreme Motor show'nsa kolmeen kertaan molempina päivinä. Sitä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin.

– Siinä missä Sos Pomppulinna on ilmaiseksi nuorimpien näyttelyvieraiden käytettävissä ja ajankuluna, vähän isommille on sitten suunnattu Duudson Activity Parkin Vapaata pudotusta tiedossa -osasto, jossa todennäköisesti on aika villiä menoa luvassa.

– Aikuisemmille ja sopivasti lapsenmielisille puolestaan seinäjokinen pakopelihuoneisiin erikoistunut Find Out tuo paikalle pelihuoneen, jonka saloja kiinnostuneet voivat käydä tutkimassa. Samalla voi selvittää, onko aineksia uudeksi Hercule Poirotiksi.

– NoHill Paintballilla on puolestaan oma 24 metriä pitkä värikuulapeliprata messuilla, joten siellä voi käydä matsaamassa kavereitaan vastaan tai vaikka omalla kerhoporukalla.

Palmille tämä on jo 13 kerta, kun hän järjestää Seinäjoen moottoripyöränäyttelyn. Tällä kertaa mukana on myös vapaa-ajan toimintaa.

Palmille tämä on jo 13 kerta, kun hän järjestää Seinäjoen moottoripyöränäyttelyn. Tällä kertaa mukana on myös vapaa-ajan toimintaa.

Mukana on myös Lakeus Sport, jonka osastolla on näytillä mm. sähköpolkupyöriä ja sähkömopoja. Palmi näkee kehityksen vapaa-aikapuolen mukaan ottamiseen luonnollisena.

– Vapaa-aika ja moottoripyöräily kulkevat käsi kädessä, Palmi vakuuttaa. – Ettei totuus unohtuisi, niin mukana on tietenkin myös moottoripyörämyyjiä, varuste- ja tarvikekauppiaita sekä moottoripyöräkerhoja ja rakennettuja pyöriä. Parhaista rakennetuista pyöristä myös kisataan eri sarjoissa. Perinteisen mp-näyttelyn tekijät ovat siis hyvin koossa vahvistettuna myös vapaa-ajan tarjonnalla, Palmi vakuuttaa.

Pretty Poodle puolestaan tuo näytille pinup-asuja ja ilmeisesti myös pinup-tyttöjä, joten silmänruokaakin on luvassa. Paikalla on myös Seinäjoen kuulopiste, jonka osastolta voit tilata vaikkapa yksilöllisesti käsityönä valmistetut Orelon huippuluokan kuulosuojaimet, joita käyttää mm. Elastinen muiden musiikin (ja moottoripyöräalan) ammattilaisten ohella.

Lauantain iltabileet pidetään Holy Smoke-ravintolassa, missä on samana viikonloppuna menossa iso tatuointitapahtuma. Luvassa on myös bändi, joten tylsää ei ole illallakaan.

Palmi ei myöskään unohda mainita metrilakumyyjiä.

– Ainakin yhden perheen kohdalla lähtöpäätös mp-näyttelyyn tehtiin välittömästi, kun perheen nuorimmainen tajusi, että sieltä saa myös metrilakuja, Palmi veistelee.

Näyttely on avoinna lauantaina 11.3. klo 10.00-17.00  ja sunnuntaina 12.3. klo 10.00 - 16.00. Liput aikuiset 13 € per päivä, 22 € kaksi päivää. Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.