Teboil on tuonut markkinoille tavallista paksumman viskositeetin omaavan Silver Classic GT-S 20W-50 -moottoriöljyn klassikkoajoneuvoihin suomalaisten harrastajien tarpeita ajatellen.

Uutuuden kehitystyössä lähtökohtana oli nykypäivän tieto ja osaaminen, joihin perustuen öljy kehitettiin erityisesti vanhoja klassikkoajoneuvoja varten. Öljyssä on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen nykyaikaisille moottoreille tarkoitetuista voiteluaineista.

Perusöljynä on tavallista paksummat mineraaliöljyt, kun uusissa autoissa suuntaus on kohti yhä ohuempia öljyjä. Öljyn valmistuksessa käytetty lisäaineistus on suunniteltu iäkkäämmille moottoreille, joiden tekniset konstruktiot ovat erilaisia kuin nykypäivän moottoreissa. Öljyn erityispiirteinä ovat mm. tehostetut kulumisenesto-ominaisuudet sekä palojäämien neutralointikyky.

Öljyn suunnittelussa otettiin huomioon myös harrasteajoneuvoille tyypillinen kausittainen käyttö. Erinomainen korroosionestokyky sekä tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus suojaavat moottoria myös säilytyksen aikana.

Myös moottoripyörille

Teboil Silver Classic GT-S 20W-50 sopii erilaisiin klassikkoajoneuvoihin, oli kyse sitten huolellisesti entisöidystä museoajoneuvosta tai rajusti rakennellusta V8-moottorisesta autosta. Lisäksi se sopii moottoripyöriin, joihin valmistaja suosittaa mineraaliöljyn käyttöä.

Paksu perusöljy sekä voimakas kulumisenestolisäaineistus antavat luotettavan suojan myös kuumana käyville ja korkeaviritteisille moottoreille. Kulumisenestolisäaineistus suojaa tehokkaasti moottoripyörien vaihteistoja. Öljy sopii käytettäväksi myös märkäkytkimellä varustetuissa moottoripyörissä ja se ylittää JASO MA -suorituskykyvaatimukset.

Korkean viskositeettinsa ansiosta se sietää tavanomaisia öljyjä paremmin polttoainelaimentumaa, joka voi olla haasteena erityisesti joissain korkeaviritteisissä moottoreissa. Öljy sopiikin hyvin esimerkiksi historic- ja jokamiehenluokan kilpa-autoihin.

– Öljyn vahvuudet tulevat esille myös ilmajäähdytteisissä moottoreissa, joissa lämpötilat ovat korkeita. Esimerkiksi V-twin-moottoripyörät, kuten Harley-Davidsonit sekä vanhat ilmajäähdytteiset Porschet ja Volkswagenit ovat oivallisia käyttökohteita tälle erikoisöljylle.

– Vanhoille ajoneuvoille suunniteltujen voiteluteknisten ominaisuuksien lisäksi klassikkoajoneuvon kunnossa pysymistä edesauttavat myös öljyn antama erinomainen korroosiosuoja sekä tiivisteitä elvyttävä lisäaineistus, Riihimäki lisää.