– No Name MC on Tanskassa vuonna 1972 perustettu kansainvälinen moottoripyöräkerho. Tanskassa on kuusi Chapteria, Suomessa ja Ruotsissa kaksi sekä Saksassa ja Puolassa on yksi Chapter molemmissa. Myös Amerikassa on No Name MC Etelä Kaliforniassa joka on tällä hetkellä meidän ystävyyskerho, aloittaa No Name MC Finlandin presidentti Mikko.

– Kerho sai alkunsa 12 vuotta sitten, kun kerhon toisen perustajajäsenen, Juhan kanssa puhuttelimme itseämme aina "no nameksi". Keksimme hypätä netin ihmeelliseen maailmaan ja löysimmekin sieltä No Name MC:n. Otimme yhteyttä Ruotsin Chapteriin, josta viesti välitettiin Tanskaan ja niin kerho sai alkunsa.

– Tällä hetkellä Kemin Chapterissa on seitsemän ja täällä Seinäjoella 10 jäsentä. Meillä on oma talli, jossa osa on pyörän rakentajia ja sitten meitä tumpeloita, jotka vain ajetaan. Me tykätään kulkea kansainvälisissä NN-tapahtumissa. Jo nyt olemme käyneet kahdessa NN-tapahtumassa ja vielä on kolme eri tapahtumaa edessä vaikkei meillä Suomessa ole vielä ajokausi edes alkanut. Vuosittain pyrimme osallistumaan No Name MC:n päätapahtumaan, joka järjestetään vuoron perään eri jäsenmaissa. No Name MC on pääsääntöisesti puhdasverinen H-D-kerho, mutta Tanskassa kaksi, sekä Saksan ja ymmärrettävistä syistä Puolan kerhot ovat sekapyöräkerhoja, jatkaa Mikko hyväntuulisena.

Osa kerhon jäsenistä on pyörän rakentajia ja osa vain ajaa. Tämän pyörän on rakentanut Mika, joka taitaa myös nahkatyöt.

Osa kerhon jäsenistä on pyörän rakentajia ja osa vain ajaa. Tämän pyörän on rakentanut Mika, joka taitaa myös nahkatyöt.

– Meillä on tässä hyvä kaveripiiri. Mitään ihmeellisiä voimisteluliikkeitä ei tarvitse tehdä päästäkseen mukaan porukkaan. Toisaalta emme ole myöskään mikään "pankkisiirto MC", johon tullaan sisään jäsenmaksua vastaan. Jos kiinnostusta löytyy, niin tulee kysymään, että saako liittyä letkan perään. Siinä kun lähtee kulkemaan mukana ja yhdessä ajellaan, niin oppii tuntemaan ja katsotaan kuinka hyvin porukkaan sulautuu. Naiset ovat tervetulleita, mutta jäseniksi he eivät pääse. Tosin vaimot ja tyttöystävät ovat melko usein reissuilla mukana, pyörän mallista riippuen, joko kyydissä tai sitten, sattuneesta syystä, esimerkiksi aina reissuilla mukana olevassa huolto-autossa, kertoo Mikko.

– Olen ollut mukana noin viisi vuotta, laskee Ege.– Olin töissä tallin kadun toisella puolella ja katsoin, että siinä on joku MP-kerho. Kerran kun tallilla oli bileet, niin menin mukaan porukkaan ja tässä ollaan. Kiva olla noitten kanssa. Kaikki ovat hyviä tyyppejä ja on mukavaa viettää aikaa heidän kanssaan. Ulkomaan reissuilta on tullut lisää hyviä kavereita muista chaptereista, Ege heittää väliin.

Timon pyörä.

Timon pyörä.

– Päätapahtuma No Name Bike week, jonne kaikki pyrkivät tulemaan paikalle, järjestetään vuosittain eri jäsenmaissa. Viime vuonna se järjestettiin Suomessa. Täällä oli vain 150-170 jäsentä. Eurooppalaiset kokevat, että Suomi on kaukana, mutta me emme koe Euroopan olevan kaukana. Tänä vuonna No Name Bike week järjestetään Saksassa ja ensi vuonna Puolassa. No Name MC täyttää keväällä 45 vuotta ja juhlat järjestetään East Side Chapter Kööpenhaminassa, joka on meidän mother chapter, tarkentaa Mikko.

Joni ja hänen vm. -87 Softail Jack Daniel's -koristein.

Joni ja hänen vm. -87 Softail Jack Daniel's -koristein.

– Olen ollut nyt vuoden ja neljä kuukautta kerhon koejäsenenä. ehkäpä vielä joskus jopa täysjäsen, aloittaa puolestaan Joni.

– Niin, jos osaat käyttäytyä, letkauttaa joku sivusta.

– Tulin kerholle, nyt jo edesmenneen Sulon (Aho-Nikkola) kanssa. Hän tutustutti minut tähän porukkaan. Sulo vietti paljon aikaa meidän kanssa. Voi sanoa, että olen aloittanut koko moottoripyöräilyn vasta pari vuotta sitten. Istuin pienenä Laihialla huoltoasemalla "pannun" päällä, niin siitä asti tiesin, että jonakin päivänä laitan itselleni H-D:n.

– Tätä ennen harrastin jenkki-autoja. Näitä on mukavampi laittaa, ovat pienemmän kokoisia. Tämä rakentamani pyörä on vm. -87 Softail. Pidän Jack Daniels´in logon yksinkertaisuudesta, siksi maalasin sen pyörääni. Mulle käy "viritetty kasi". Niin autoissa, kuin pyörissäkin tärkeintä on epätasainen ääni ja tärinä munissa. Tämä on mukava yhteisö. Vaimo ei itse aja, mutta hänkin on mukana reissuilla. Kerhon naiset pitävät omia bileitä keskenään ja tapailevat muutenkin toisiansa, kertoo Joni.

Lue myös nämä:

Juha Isokedon rakentama palkittu Chain Erection -pyörä syö rautaa ja ...

Seinäjoen Bikeshow: Mika Kulju, uniikkeja mp-satuloita, vöitä ja muita nahkatöitä

Yksilöllisiä moottoripyörätarinoita: Sulo Aho-Nikkolan Gulfin väreihin taiottu custom

Mikan kädenjälki näkyy monissa kerhon pyörissä.

Mikan kädenjälki näkyy monissa kerhon pyörissä.