Vain pari viikkoa sitten velloi huhu, jonka mukaan MV Agustaa oltiin yhdistämässä italialaiseen autokonserni Fiatiin. Silloin epäiltiin, että viime vuoden myynnin kasvusta huolimatta yritys olisi lisärahoituksen tarpeessa.

Tämän vuoden ensimmäiset kolme kuukautta näyttävät olleen MV Agustalle erinomaisen hyvät. Italian markkinat ovat toipuneet, kasvua on yleisesti ollut moottoripyörien myynnissä ja MV Agustan myynti on noussut peräti 22 prosenttia omaan edellisen vuoden vastaavan jakson myyntiin verrattuna. Se onkin onnistunut kaappaamaan noin kymmenen prosentin siivun Italian mp-markkinoista.

Rivale ja Brutale kärkenä

MV Agustan myyntiä ovat vetäneet yli odotusten erityisesti uudet Rivale 800 ja Brutale 800 Dragster -mallit. Tosin tulostiedote oli puutteellinen. Siinä ei kerrottu myytyjen pyörien kappalemääristä eikä myöskään toteutuneesta liikevaihdosta tai mahdollisesta -voitosta / -tappiosta.

MV Agustan pääjohtaja Giovanni Castiglioni kertoo olevansa tyytyväinen koko alkuvuoden ja näiden kahden mallin myyntiin. Hän myös uskoo myönteisen trendin ja myynnin kasvun jatkuvan koko loppuvuoden.

– Lisäksi haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni kieltääkseni niiden huhujen todenperäisyyden, että olisimme neuvotteluissa Fiat-Chrysler-groupin kanssa MV Agustan osakkeiden vaihtamisesta autokonsernin osakkeisiin. Sellaisia neuvotteluja ei käydä eikä ole koskaan käyty. Minun tavoitteeni on varmistaa, että MV Agusta kasvaa edelleen merkittävässä määrin ja säilyy samalla perheyhtiönä, joka jatkaa samalla intohimolla, jonka isäni välitti minuun ja työtovereihini. Se on intohimoa, joka edelleen inspiroi meitä suunnittelemaan ja rakentamaan kaksipyöräisiä jalokiviä.