Poliisin kertoman mukaan sattumus tapahtui, kun maaliskuun 21. päivän iltana. Moottoripyöräpoliisi oli pyöränsä kanssa Teslan edessä odottamassa liikennevalon vaihtumista, ja auto oli pysähtyi hänen taakseen. Tesla alkoi kuitenkin pysähdyksen jälkeen liikkua eteenpäin pakottaen poliisin hyppäämään pois pyöränsä päältä ja siirtymään pois alta. Auto osui kaatuneeseen moottoripyörään, mutta kummankaan ajoneuvon ei kerrottu kärsineen vaurioita.

Poliisi arvioi jälkikäteen, että Tesla liikkui noin viiden kilometrin tuntivauhtia onnettomuushetkellä.

Teslan kuljettaja kertoi poliisille, että hänen autossaan oli päällä autopilottitoiminto tapahtuman aikana, mutta Phoenixin poliisin mukaan tutkijat eivät pysty vahvistamaan tätä lausuntoa.

Koska onnettomuus oli niin vähäinen, asiasta ei tehdä tutkintaa. Poliisi ei loukkaantunut, eikä haastetta ole nostettu.

Tesla ei ole suostunut kommentoimaan tapausta.

Kuljettaja vastaa?

Teslan autopilotti ei ole tarkoitettu täysin automaattiseen ajamiseen, ja kuljettajan pitää olla varautunut toimimaan, kertoo yrityksen verkkosivusto. Tesla myös korostaa sitä, että kuljettajat ovat vastuussa ja ajavat ajoneuvojaan valtateiltä poistumisen jälkeen.

– Kun saavut poistumisliittymään, niin hidasta, ja siirrä auton hallinta takaisin itsellesi, verkkosivustolla kerrotaan.

Yritys kertoi lokakuussa alkavansa varustaa autonsa laitteistolla, joka tekee ajamisesta täysin autonomista. Tähän päivään mennessä Tesla on tuonut markkinoille lähinnä laajennettuja ajamisen apuvälineitä kuten törmäysvaroittimen, automaattijarrutuksen ja automaattisen ohjauksen. Joka tapauksessa heidän autonsa eivät vielä kykene autonomiseen ajamiseen.

Uber ja Volvo

Perjantaina Uberin itsekseen ohjautuvien autojen laivueessa ajanut Volvo törmäsi toisen ajoneuvon kanssa, koska toisen auton kuljettaja ei huomannut antaa tietä kääntyessään vasemmalle. Uberin auto päätyi tämän kylkeen, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Auto oli itsekseen ajavassa moodissa, ja ratin takana oli testikuljettaja sekä takapenkillä matkustaja.

Törmäyksen seurauksena Uber hyllytti tutkimusohjelmansa väliaikaisesti tutkimuksensa ajaksi, mutta yrityksen edustaja kertoi maanantaina, että autot otetaan uudelleen käyttöön.

Teslan Model X:n törmäyksessä Phoenixissä ei ole täyttä varmuutta siitä, oliko Teslassa autopilottitoiminto päällä vai ei. Asiasta kertoi AZCentral.

Paitsi näitä sattumuksia, Norjassa viime heinäkuussa Teslan autopilotti ei huomannut moottoripyörää, vaan tällä matkassa ollut naismotoristi joutui Teslan päälleajamaksi.

Huolta pitäneekin kantaa vielä siitä, että ihmiset luulevat vielä keskeneräisten autonomiseen ajoon suunniteltujen autojen kykenevät jo liikkumaan täysin "itsekseen" liikenteessä. Ehkä muutaman vuoden kuluttua?

Lue myös tämä: Teslan autopilotti ei havaitse moottoripyöräilijää - jo yksi päälleajo tiedossa