Lab Brothersin perustaja ja itsekin moottoripyöräilijä, Atlantassa asuva Steven Friedlander uskoo, että pienen ruudun tuijottaminen ajon aikana ei ole paras mahdollinen ratkaisu navigointiin. Sen sijaan hän uskoo selkeiden led-valojen taikaan: Turnpoint Smart Gloves -hansikkaiden vasemassa käsineessä on kiekko, jonka kehälle on sijoitettu joukko teho-ledejä. Niitä vilkaisemalla selviää, miten pitkä matka on vielä jäljellä seuraavaan käännökseen sekä tietenkin käännöksen suunta.

Kuljettaja pystyy myös manuaalisesti tarkistamaan seuraavan käännöksen suunnan painamalla ajohanskan etusormen ja peukalon yhteen.

Laite on yhteydessä älypuhelimesi sovellukseen kevyt-Bluetoothin kautta langattomasti, ja puhelimen karttasovellus ohjaa ledien toimintaa.

Tällä hetkellä järjestelmä tukee vain Applen iOS-puhelimia, mutta Android-versio on suunnitteilla. Hanskan tai laitteen seuraavaan versioon on tavoitteena lisätä kompassi sekä akun varauksen tarkastusmahdollisuus. Laitteen akun pitäisi kestää noin kahdeksan tunnin käyttö.

Hanskat ja itse laite. Ledikiekko sijoitetaan hansikkaassa sille varattuun tilaan.

Hanskat ja itse laite. Ledikiekko sijoitetaan hansikkaassa sille varattuun tilaan.

Laitteelle ollaan hakemassa joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. Rahoitus ei näytä etenevän kovinkaan vauhdikkaasti, sillä kasassa on tätä kirjoitettaessa 1470 dollaria 125 000 taalan tavoitteesta. Rahoitushanke on mallia kaikki tai ei mitään. Eli Lab Brothers ei saa kehitystyöhönsä senttiäkään, mikäli tavoite ei toteudu. Toivoa toki on, sillä hanketta on jäljellä vielä 38 päivää.

Hanskat laitteineen saa tällä hetkellä Kickstarterin kautta 149 dollarilla. Normaalihinnaksi uumoillaan 249 dollaria.

Voi olla, että aika on ajanut tämäntyyppisten ratkaisujen ohi. Lisäksi samassa kaupassa "joutuu" ostamaan hanskat, jotka eivät välttämättä riittäisi suomalaisen suven kylmyyteen ja märkyyteen. Pikasilmäyksellä vaikuttaisi myös siltä, että turvallisuudenkin kannalta niissä on toivomisen varaa.

Sinänsä laitteen toimintaperiaate on mielenkiintoinen. Lab Brothersin sivustolle pääset tästä ja hankkeen Kickstarter-sivulle tästä. Alla video laitteen toiminnasta.