– Lastenosastojen yhteyteen avattiin tammikuussa päiväosasto. Osastolla tehdään muun muassa lyhyitä tutkimuksia, annetaan lääkehoitoja ja tehdään allergiatutkimuksia. Lapset ovat hoidossa maksimissaan muutaman tunnin ajan.

Hoitojen ja tutkimusten ajaksi lapset kaipaavat viihdykettä. Tähän tarkoitukseen osastolle ollaan hankkimassa iPadejä Keski-Suomen moottoripyöränäyttelyn lahjoituksen turvin, kertoi Keski-Suomen moottoripyöränäyttelyn juontajana toiminut Jarmo "Emppu" Nieminen ennen virallista lahjoitusta.

– Näin ollen lahjoitamme Lastu ry:n toiveiden mukaan heille kaksi kappaletta Apple iPad Air -laitteita.

– Tämä on jo 16. vuosi peräkkäin. Hienoa, että meidän järjestöä muistetaan. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta 97% menee itse kohteeseen. Pystymme konkreettisesti näyttämään, mihin lahjoitetut varat menevät. Jokainen, joka on lahjoittanut, voi tulla kysymään. Tämä on hienoa, että lahjoitetut varat saadaan paikalliseen sairaalaan.

Olemme siirtyneet viime vuosina jonkin verran hankinnoissa myös laitepuolelle. Olemme hankkineet esimerkiksi sydän-EKG-laitteen hankintaan on käytetty 30 000 euroa. Näin lasten ei tarvitse matkustaa Kuopioon hoitoon. Lisäksi rahaa on käytetty esimerkiksi insuliinipumppuihin, joiden avulla voidaan hoitoja tehdä kotona.

Lisäksi viime aikoina ollaan hommattu pitkäaikaispotilaiden vanhemmille parkkilippuja.

Erityisen mukavaa on se, ettei meillä ole kiinteitä kuluja tai palkollisia. Näin käytännössä kaikki se raha, joka tulee, menee sinne oikeaan osoitteeseen, kiittää toista viikkoa Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n puheenjohtajana toiminut Joni Vesalainen vastaanotettuaan JMK ry:n lahjoittaman shekin sunnuntaina Jyväskylän Hipposhallissa järjestetyssä Keski-Suomen moottoripyöränäyttelyssä.

Lahjashekin ojensi JMK ry:n puheenjohtaja Jussi Ranttila. Katso video lahjoitustilaisuudesta alla.

Edit 9.4. klo 16.58: lisätty lahjoitetut laitteet.