– Terminaattori 2 -elokuva tarjosi pyörällemme erittäin näkyvän roolin. Popkulttuurisesti historiallinen T2-pyörä on hieno lisä kokoelmaamme, sanoo Harley-Davidson -museon varajohtaja Bill Davidson. – Meillä on ilo laittaa pyörä esille ja tarjota sen myötä aikamatka vuoteen 1991.

Leffatähdessä, vuoden 1990 Fat Boy -moottoripyörässä näkyy edelleen elokuvan kuvauksista aiheutuneet jäljet ja kulumat. Näyttelyn muu esineistö koostuu Terminaattori 2 -elokuvan lavasteista, esineistä ja asuista. Esillä on muun muassa Arnold Schwarzeneggerin rooliasu sekä teatteriversio hänen käyttämästään haulikosta ja Polaroid-kuvia Linda Hamiltonin näyttelemästä Sarah Connerista. Kuvilla varmistettiin, että otokset jatkuivat aina oikeasta kohdasta.

Näyttelyssä on esillä myös esineistöä elokuvatarvikkeisiin ja -rekvisiittaan keskittyvän ScreenUsed.comin yksityiskokoelmasta.

T2-asetelma Harley-Davidson-museossa.

T2-pyörä on esillä museon päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, Custom Culture -hallissa. Huhtikuussa avattava näyttely on esillä ainakin vuoden 2014 loppuun asti. Näyttelyyn pääsee museon normaalilla sisäänpääsymaksulla.

Tietoa Harley-Davidson-museosta

Harley-Davidson-museo sijaitsee Milwaukeessa. Museon näyttelyt on koottu kuvaamaan Yhdysvaltojen historiaa Harley-Davidson Motor Companyn näkökulmasta. Museo on yksi Milwaukeen ja Wisconsinin osavaltion huippunähtävyyksistä ja se on avoinna läpi vuoden. Museossa käy vuosittain satojatuhansia vierailijoita. Lisätietoja museosta.