Slimbudsin suunnittelusta vastaa EAOS-niminen philadelphialainen yritys ja valmistuksesta Arrow Electronics. Kuulokkeiden valmistukselle haetaan paraikaa joukkorahoitusta Indiegogon kautta varsin hyvällä menestyksellä, sillä tätä kirjoitettaessa 30 000 dollarin tavoite on jo ylitetty ja rahoitus kerätty 162-prosenttisesti. Kassaan on kilahtanut 48 672 dollaria, ja kampanjaa on vielä kuukausi jäljellä.

Slimbudsien tulevaisuus näyttää siis siltä osin ruusuiselta.

EAOS Slimbuds.

EAOS Slimbuds.

Itse tuote on Bluetoothin kautta toimiva kuuloke-mikrofonijärjestelmä, jonka toimintaa voi ohjata ohjaustankoon kiinnitettävällä kaukosäätimellä. Säätimessä on voimakkuuden säätö ja push-to-talk-toiminto chattailemiseen kavereiden kanssa.

Slimbudsissa on joitakin mielenkiintoisia piirteitä, kuten se, että kuulokkeita ei asenneta kypärään, vaan ne vain laitetaan korviin ja mikrofoniosa on kumilenkkien varassa ja mikrofoni "kiinnitetään" suoraan leukaan. Tämä mahdollistaa sen, että laite sopii minkä tahansa kypärän - vaikka avosellaisen - kanssa eikä tarvita puomia tai muuta vastaavaa. Lisäksi kypärää voi vaihtaa lennossa tarvitsematta sumplia mitenkään kuulokkeiden ja mikrofonin kanssa.

Kaukosäädin.

Kaukosäädin.

Laitteen Co-Pilot matkapuhelinsovelluksella voit ohjata tietoisuutta ympäristön hälytysäänistä ja hoitaa chattailyä kavereiden kanssa.

Valmistajan mukaan Slimbudsit on alun alkaen suunniteltu riittävän mataliksi, jotta ne eivät paina korvia. Lisäksi kuulokkeet on varustettu passiivisella melusuojauksella. Ympäristöstä kuuluvien liikenteen ja muiden vaarallisten äänien kuuluvuus varmistetaan laitteen Co-Pilot matkapuhelinsovelluksella. Se hyödyntää kuulokkeiden mikrofoniosaan rakennettua toista mikrofonia, joka on asennettu juuri tähän tarkoitukseen.

Näin helppoa on kypärän päähän laitto.

Näin helppoa on kypärän päähän laitto.

Co-Pilot-sovellusta voi käyttää myös hätätilanteessa, jolloin voit lähettää napinpainalluksella sijaintipaikkasi tiedot sitä varten tallennetuille vastaanottajille.

Sovellus.

Sovellus.

Laite on myös ainakin sadevedenpitävä. Sen käyttöajaksi luvataan 6 tuntia yhdellä latauksella.

Slimbudsit saa tällä hetkellä halvimmillaan 99 dollarilla ja kaukosäätimellä varustettuna 169 dollarilla. Normaalihinnat ovat vastaavasti 199 ja 289 dollaria. Kuulokkeiden pitäisi tulla jakeluun elokuussa 2017.

Slimbudsin kampanjasivulle pääset tästä, ja mikäli allaolevan videon näkyvyydessä on ongelmia, voit katsoa sen suoraan Youtube-sivustolta.